De ce murim? VEZI explicatia intrebarii care BULVERSEAZA omenirea

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 05:25

Dincolo de conotatiile religioase sau filozofice ale intrebarii care a bulversat si inca bulverseaza omenirea de la inceputurile sale, oamenii de stiinta au incercat sa explice motivele pentru care orice organism viu ajunge sa moara in cele din urma.

Toate organismele vii imbatrânesc si mor din simplul motiv ca Natura nu poate sa le sustina la nesfârsit. Daca scopul primar al fenomenului vietii pe Terra este acela de a se procrea si replica cu succes (logica din spatele asa numitei Teoriei Genelor Egoiste), atunci toate organismele sunt programate sa traiasca pâna genereaza urmasi si-i ingrijesc pe acestia pâna când ajung independenti.

Speciile diferite de animale si plante au cicluri viata-moarte diferite doar in aparenta, caci in cele din urma ceasul biologic isi spune cuvântul in cadrul fiecarei vietati.

C

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

elulele nu se mai reinoiesc in acelasi ritm ideal, inima incepe sa dea semne de oboseala dupa ce a batut de miliarde de ori in timpul vietii, simturile se atrofiaza, creierul incepe sa dea semne de degenerescenta senila, oasele incep sa fie tot mai fragile iar organele incep sa dezvolte cancere.

( sursa descopera.ro)