Ingrediente
1 kg de spanac bine stors
O lingurita de unt
O lingurita de faina
Sare, piper, nucsoara
500 ml lapte
Un pachet foi de lasagna
50 g parmesan sau alta branza veche maturata
Mod de preparare
Se topeste untul, se amesteca cu faina, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga, treptat, laptele si se incorporeaza energic cu un tel pentru a nu face cocoloase.
Se adauga un praf de nucsoara si se fierbe totul pana cand se ingroasa.
Se ia de pe foc sos béchamel, se amesteca 2/3 din el cu spanacul, iar restul se pastreaza pentru la cuptor.
Intr-o tava, se pune o lingura de béchamel, o foaie de lasagna, se acopera cu umplutura de spanac, apoi se pune foaie si tot asa pana cand se termina compozitia.
Se acopera tava cu restul de béchamel, se rade multa branza si se da la cuptor la 180 de grade, pana cand devine aurie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii