Ecler sarat cu crema de branza si cascaval

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 07 oct 2020, 01:35

Cost estimativ: 50 lei pentru 6 persoane

 

Ecler sarat cu crema de branza si cascaval
Cost estimativ: 50 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema de branza cu cascaval:
Un cub de unt
O lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper
Mod de preparare
Aluatul
Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema de branza
Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.
Se umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Ingrediente

Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4oua 

Pentru crema de branza cu cascaval:
Un cub de unt
O lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper


Mod de preparare


Aluatul 
Primele

4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere. 
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. 
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare. 
Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.


Crema de branza
Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.
Se umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.