SOCANT. Saracia a indemnat o familie sa locuiasca in cimitir, printre morminte

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 00:25

E o vorba veche: mortii cu mortii si vii cu vii! Dar, uneori, cele doua lumi se amesteca. Nu va prezentam scenariul unui film de groaza, ci povestea trista a unei familii care traieste printre morminte.

Cinci suflete chinuite de saracie isi poarta crucea suferintei, intr-un cimitir din Turnu Magurele. Nu cersesc, nu fura, indura foamea si spera intr-un viitor mai bun. Tristetea li se citeste in priviri. Peisajul e macabru, pentru oricine trece pe aici. Familia Rece, insa, s-a obisnuit. Locuieste de15 ani intr-o incapere care sta sa cada, fara curent si fara apa.

Impart toti un singur pat care ocupa toata incaperea.

O soba din lut, incalzeste iarna aerul. Desupra ei, atarna o sarma, pe care sunt insirate haine. Pe plita alimentata de o butelie e o tigaie cu legume, iar pe masa, intr-un castron, sunt doua oua. E pranzul lor, o zeama lunga, dreasa cu ou.

Isi cultiva singuri legumele, printre morminte. Alaturi, in custi improvizate, cresc trei gaini. Cate un ou de la pasari, cate o pomana de la rudele celor care au decedat ori cate o paine atunci cand iau ajutorul de la stat.

Nu mai mult de 200 de lei, pe luna. Ziua lupta cu saracia, iar noaptea, cu intunericul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Mihaita, e mezinul familiei.

Merge la scoala, isi ajuta parintii, iar atunci cand nu are treaba in gospodaria din cimitir, citeste. Mihai nu-si doreste jucarii sau gadget-uri, vrea doar ca mama lui sa fie sanatoasa si apuce ziua in care in loc de lumanare, va aprinde lumina. Vrea sa se uite la desene animate si sa poata invata la orice ora, din zi si, mai ales, din noapte. Mihai, Doina, Adrian si parintii lor isi doresc un viitor.
Ce sanse au sa-l gaseasca, numai Dumnezeu poate sti.

##VIDEO117591##

 

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.