Ai dintii galbeni sau ciobiti? Cu ajutorul fatetelor poti avea un zambet de vedeta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 13 iul 2022, 19:30

Pe piata sunt tot felul de solutii pentru a avea un zambet frumos, insa cel mai bun rezultat se poate obtine cu ajutorul fatetelor dentare.

Invitata in platoul "Draga mea prietena", stomatologul Anca Verea a vorbit despre avantajele acestei tehnici si despre lucrurile de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa apelam la ea.

Anca Verea a tinut sa sublinieze faptul ca, la alegerea culorii, trebuie sa se tina cont de aspectul estetic iar albul fatetelor nu trebuie sa fie exagerat.

"Un zambet perfect inseamna o forma frumoasa a dintilor, un aliniament frumos si o culoare deschisa a acestora.

Acum este foarte modern acel zambet asemanator vedetelor de la Hollywood. Uneori insa se pierde masura si se fac prea albi. Noi, in breasla noastra de stomatologi, de foarte multe ori radem cand vedem pe cineva cu dintii extrem de albi si spunem ca a fost la Cesarom. Am avut o pacienta in cabinet careia i-am facut dintii foarte albi. Cand i-am cimentat a pus iPhone-ul alb langa ei si a zis ca ii vrea fix ca telefonul de albi.
Cred ca un zambet frumos este un zambet care este integrat in fizionomia ta si care este atat de alb incat sa nu para foarte fals".

Anca Verea a mai spus ca fatetele au doar un rol estetic si ca acestea nu se pun decat pe dintii sanatosi.

"Indicat e sa ramanem conservatori pana la final si sa incercam sa pastram structurile noastre. Trebuie sa incercam sa salvam dintii pe care ii avem, sa ii tratam cat se poate de mult posibil.
Bineinteles ca niste dinti distrusi clar ca trebuie scosi si trebuie sa recurgem la implanturi. O fateta nu se pune pe un dinte cariat, in acest caz trebuie sa aplicam o coroana".

Aflati mai multe detalii, avantaje si dezavantajele fatetelor in materialul de mai jos:
##VIDEO118007##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei