Panna cotta cu levantica

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 03:38

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane

 

Panna cotta cu levantica
Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
250 ml smantana dulce (32% grasime)
50 ml lapte
50 g zahar
2 fire levantica uscata
O foaie de gelatina (sau o jumatate de plic gelatina granulata)
Mod de preparare
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se pune la fiert smantana impreuna cu laptele, zaharul si florile de la levantica
Cand lichidul a fiert, se lasa cateva minute sa se infuzeze levantica, apoi se trece printr-o sita.
Gelatia scursa bine se dizolva in lichidul inca la temperatura ridicata, dar nu in fierbere.
Se toarna in pahare sau in forme, se da la rece  timp de 4-5 ore.
Se serveste cu fructe proaspete sau piure de fructe proaspete.

Ingrediente

250 ml smantana dulce (32% grasime)
50 ml lapte
50 g zahar
2 fire levantica uscata
O foaie de gelatina (sau o jumatate de plic gelatina granulata)


Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se pune la fiert smantana impreuna cu laptele, zaharul si florile de la levantica.


Cand lichidul a fiert, se lasa cateva minute sa se infuzeze levantica, apoi se trece printr-o sita.
Gelatina scursa bine se dizolva in lichidul inca la temperatura ridicata, dar nu in fierbere.
Se toarna in pahare sau in forme, se da la rece  timp de 4-5 ore.
Se serveste cu fructe proaspete sau piure de fructe proaspete.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri: