Rulada cu corcoduse

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 06 oct 2020, 18:20

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 -8 persoane

 

Rulada cu corcoduse
Cost estimativ: 35 lei pentru 6 -8 persoane
Ingrediente
8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
4 linguri de gris
Pentru dulceata rapida de corcoduse:
500 g corocoduse coapte
100g zahar
Pentru sirop:
250 g zahar
O lamaie
Esenta de rom
250 ml apa
Mod de preparare
Se face un blat de pandispan astfel: se bat albusurile spuma, se adauga
zaharul si se continua sa se bata ca la bezea.
Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga faina, treptat, in ploaie, apoi grisul, amestecand de jos in sus.
Se intinde pe o tava in strat de maxim 2 cm, se da la cuptor la 180°C, timp de 25-30 minute.
Se scoate de la cuptor si se insiropeaza.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul si coaja de la lamaie, se da jos de pe foc si se adauga romul si zeama de lamaie.
Se toarna siropul cald peste pandispanul racorit putin, apoi see unge pandispanul insiropat cu gemul de corcoduse.
Pentru gem, se fierb corcodusele la foc mic cu zahar, pana capata o consistenta de gem.
Se serveste dupa cateva ore de tinut la rece.

Ingrediente

8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
4 linguri de gris

Pentru dulceata rapida de corcoduse:
500 g corocoduse coapte
100g zahar 

Pentru sirop:
250 g zahar
O lamaie 
Esenta de

rom
250 ml apa


Mod de preparare


Se face un blat de pandispan astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua sa se bata ca la bezea.
Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga faina, treptat, in ploaie, apoi grisul, amestecand de jos in sus.
Se intinde pe o tava in strat de maxim 2 cm, se da la cuptor la 180°C, timp de 25-30 minute.

Se scoate de la cuptor si se insiropeaza.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul si coaja de la lamaie, se da jos de pe foc si se adauga romul si zeama de lamaie. Se toarna siropul cald peste pandispanul racorit putin, apoi se unge pandispanul insiropat cu gemul de corcoduse.
Pentru gem, se fierb corcodusele la foc mic cu zahar, pana capata o consistenta de gem.
Se serveste dupa cateva ore de tinut la rece.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei