Cazanele Dunarii, cea mai frumoasa portiune de pe intregul curs al fluviului

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 06 oct 2020, 16:25

Va propunem, incepand de astazi, sa ne insotiti, in fiecare vineri seara, intr-o calatorie unica prin tara!

Va aratam locuri de care poate ca nici n-ati auzit sau carora nu le-ati descoperit inca intreg farmecul. George Mihai si Vlad Ciobanu va invita astazi in zona clisurii Dunarii.

Mirificul defileu de la Cazane se spune c-ar fi cea mai frumoasa portiune de pe intregul curs al fluviului. Va aratam cu ce va puteti umple timpul, cu ce va imbie proprietarii de pensiuni si care sunt principalele atractii din zona!

Intreaga clisura a Dunarii, de la Orsova si pana la Moldova Noua este de-o frumusete nepieritoare.

Pe drept se spune, insa, ca zona in care ne aflam acum, Cazanele Mici si Cazanele mari ale Dunarii ar fi cea mai spectaculoasa portiune de traseu din tot defileul Dunarii, de la izvoare si pana la varsare.

Daca veniti pentru prima data in clisura, ar fi bine sa faceti prima oprire la Eselnita! Niciunde nu exista un om mai dedicat si cu mai multa pofta sa va arate si sa va povesteasca frumusetile zonei.


Poate fi admirata foarte frumos  si de pe apa, insa cel mai bine ajungi sa o cunosti de pe uscat. Manastirea Mraconia, ca despre ea vorbim, are o istorie foarte interesanta. Ne-o va spune maicuta Teodora.

Prima manastire se numea Mraconia, ctitorita la 1523 de banul Severinului, Nicolae Carlisteanu. Si era undeva in spatele statuii Decebal, in golful Mraconiei, intr-un loc ascuns, intr-adevar retras, dupa cum ii era si numele.


Mraconia asta inseamna, "loc ascuns". Dar in 1967, cand s-a construit barajul de la Portile de Fier, atunci, prin aprobarea, sa zic asa, a regimului comunist, s-a daramat ultima biserica. Pana in 1993 n-a mai fost viata monahala in aceasta zona.

George Mihai si Vlad Ciobanu isi vor continua calatoria prin mirifica Clisura a Dunarii. Vinerea viitoare va vor picura sete de aventura in suflete, urmand sa va prezinte muntii tocmai din inima lor, din grotele si pesterile unice din zona Cazanelor Dunarii.
Apoi, va vor pofti la o masa pescareasca autentica! Nu ratati!
##VIDEO118336##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.