Avertisment dur de la NASA! Pamantul va fi lovit de o adevarata catastrofa venita din spatiu

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:42

In plus, evenimentul s-ar putea produce chiar in urmatorii ani si ar arunca oamenii intr-o bezna totala.

Specialistii NASA avanseaza si cifre ingrijoratoare in acest caz. Ar fi cam 12% sanse ca Pamantul sa fie lovit de o asemenea nenorocire in urmatorii 10 ani. Concret, este vorba despre o furtuna solara extrem de puternica, fenomen ce ar putea distruge centralele electrice, ar taia aprovizionarea cu apa, ar distruge satelitii si, drept urmare, milioane de oameni ar putea muri de foame.

Ca sa fie mai convingatori, specialistii NASA amintesc de furtuna solara din urma cu 155 de ani, cand comunicatiile de la acea vreme au fost devastate.
Se intampla in 1859, cand existau doar retele de telegraf. Acum, insa, cand aproape totul se bazeaza pe comunicatii prin satelit sau retele terestre, ne-am intoarce practic in urma cu un secol si jumatate. Nimic nu ar mai functiona, de la banalul smartphone pana la sistemul de plati, transmisiile de televiziune sau comunicatii. In acest moment, satelitii ne pot avertiza cu privire la o eventuala eruptie solara cu aproximativ 20 de minute inainte de impactul cu Pamantul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Chiar si asa, efectele ar fi dezastruoase. Ultima furtuna solara de proportii a avut loc in urma cu doi ani. Numai ca, atunci eruptia solara a generat un val de plasma ionizata care a trecut cu putin pe langa Pamant. Un specialist american spune ca furtuna din data de 23 iulie 2012 ar fi produs pagube importante daca s-ar fi produs cu o saptamana mai devreme, pentru ca in acel moment Pamantul ar fi fost exact pe directia valului distrugator.

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.