COD ROSU de inundatii! Vezi zonele vizate

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:42

Hidrologii au emis o avertizare de cod rosu de inundatii pe raurile Gilort, Lotru, cursul superior al Oltetului si afluentul sau Cerna, din judetele Gorj si Valcea, valabila marti de la 14.15 pana la 23.00.

Potrivit avertizarii, ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential înregistrate în ultimele ore si a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea cotelor de pericol, pe Gilort amonte de statia hidrologica Tg. Carbunesti (judetul Gorj), pe raul Lotru (judetul Valcea), pe cursul superior al Oltetului si pe afluentul sau Cerna (judetele Gorj si Valcea).

Trei elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost trimise, marti dupa-amiaza, în judetele Gorj si Valcea, în localitatile Novaci, Vaideeni si Brezoi, pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viiturilor, informeaza oficiali

MAI.

Potrivit surselor citate, în localitatea Novaci, judetul Gorj, a fost trimis un elicopter cu troliu, dupa ce raul Gilort a iesit din matca în jurul orei 11.00, iar peste 70 de gospodarii au ramas izolate.

Alte doua aparate de zbor ale MAI au fost directionate catre localitatile valcene Balota si Brezoi, afectate de inundatii.

Judetele Gorj si Valcea sunt sub avertizare cod portocaliu de inundatii pana miercuri dupa-amiaza.
De asemenea, meteorologii au prelungit pana marti, la ora 22.00, codul galben de ploi si vijelii în opt judete, între care si Gorj si Valcea.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii