Un mort, patru disparuti, peste doua mii de case inundate si o mie de sinistrati!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:43

Este bilantul înfricosator al inundatiilor care au lovit sud-vestul României! Dupa Vâlcea, Arges si Prahova, viitura a lovit astazi si Oltul.

Localnicii spun ca parca ar fi blestemati, e a treia oara de la începutul anului când nenorocirea îi loveste.  Raul Vedea a navalit peste oameni. Din nou! A treia oara in acest an! In miezul zilei, oamenii s-au trezit cu apele peste ei.

acasa, o femeie a iesit la poarta de frica sa nu o ia apele. Bietii batrani privesc neputinciosi cum viitura a acoperit totul! Nu se mai vede nici drumul! Si animalele au incercat sa se fereasca din calea prapadului.

Si la Vaideeni, de cum s-a facut lumina, oamenii s-au luat cu mainile de cap. Drumul din comuna este inghitit de ape, iar casele arata ca dupa un cutremur. Cand a vazut ca nu va mai avea unde sa doarma, acestei batrane i s-a facut rau.
O alta priveste in gol. Nu mai are camaruta unde-si ducea zilele. Ploile nu se opresc.
Va ploua si in zonele inundate, dar nu in cantitati enorme ca pana acum!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Codul rosu de inundatii s-a prelungit pana vineri in judetele Olt, Valcea, Teleorman, Caras Severin, Arges, Mehedinti si Dolj!
Zilele acestea, debitele raurilor au crescut de 400 de ori, spun specialistii, care vorbesc despre cantitati de precipitatii istorice.

Autoritatile se pregatesc pentru ce este mai rau! 3.000 de militari sunt gata sa-i ajute pe oameni. In acelasi timp, salvatorii va sfatuiesc sa nu traversati cursuri de apa aflate sub avertizare si sa evitati pe cat posibil sa treceti peste podete si poduri.