Chiftelute de legume (de post)
Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
500 g cartofi fierti
Un morcov fiert
1- 2 dovlecei
2 catei usturoi
O ceapa mica
200-300 g ciuperci
1- 2 linguri de faina
O legatura marar
Sare, piper
O lingurita coriandru si/sau boia
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii si morcovul se dau prin razatoarea mare.
Dovlecelul crud se rade si el impreuna cu ceapa, iar usturoiul se zdrobeste.
Ciupercile se toaca marunt sau se dau prin robotul de bucatarie, apoi se pun toate legumele intr-un bol mare, se asezoneaza cu sare, piper coriandru macinat si boia, dupa gust.
La sfarsit ,se adauga mararul tocat grosier.
Din compozitie se formeaza chiftelute plate sau rotunde, se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei.
Ingrediente
500 g cartofi fierti
Un morcov fiert
1- 2 dovlecei
2 catei usturoi
O ceapa mica
200-300 g ciuperci
1- 2 linguri de faina
O legatura marar
Sare, piper
O lingurita coriandru si/sau boia
Ulei pentru prajit
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Mod
de preparare
Cartofii si morcovul se dau prin razatoarea mare.
Dovlecelul crud se rade si el impreuna cu ceapa, iar usturoiul se zdrobeste.
Ciupercile se toaca marunt sau se dau prin robotul de bucatarie, apoi se pun toate legumele intr-un bol mare, se asezoneaza cu sare, piper coriandru macinat si boia, dupa gust.La sfarsit ,se adauga mararul tocat grosier.
Din compozitie se formeaza chiftelute plate sau rotunde, se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei.