A ramas dezastru in urma viiturilor care au maturat tara! Pe Valea Lotrului, zeci de case au infruntat urgia puhoaielor dezlantuite

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:44

Multi localnici nici acum nu au reusit sa ajunga la ceea ce candva numeau ... „acasa”. Localnicii din Brezoi, Pascoaia, Vasilatu, Malaia si Ciunget au ajuns la capatul puterilor.

Cele mai multe case sunt pana la jumatate in apa. Cat despre vreun drum, nici nu poate fi vorba. In multe zone, singura modalitate de transport a ramas doar barca.

In timp ce unii se deplaseaza cu barca, altii privesc neputinciosi catre ceea ce a mai ramas din locuinta lor, insa fara nicio posibilitate sa ajunga la ea. Debitul raului Lotru este atat de mare, incat este imposibila traversarea lui.

Puhoaiele au ajuns chiar si pe DN7 A, unde a surpat mai multe tronsoane si a ingreunat circulatia rutiera. In acest moment, traficul se desfasoara in zona pe un singur sens.

Si in localitatea argeseana Bascov puhoaiele au lovit cu putere. Un barbat a iesit pe acoperisul casei ca sa vada ce se mai intampla cu nivelul apei, care deja ajunsese sa inghita aproape de tot gardul din fata strazii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nicio strada n-a scapat de furia puhoaielor. Si, o data cu strazile, totul a fost inghitit de apele involburate. Inclusiv masinile.
O batrana care a ramas in casa a fost salvata de pompieri. Femeia a fost scoasa din locuinta prin fereastra mansardei.