IREAL! Uite cum arata inflorit copacul care are 144 de ani

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:44

Povestea „Jack si vrejul de fasole” e cât se poate de reala. Exista un copac care creste la fel de iute si viguros ca în povesti.

Iar ramurile sale, încarcate de flori de o frumusete uluitoare, se întind pe mii de metri patrati. Imaginile care iti pur si simplu taie respiratia sunt unice probabil in natura. Copacul pe care il vedeti, caci despre un singur copac este vorba, are ramuri incarcate de flori, asemanatoare celor de salcam, insa cu miros mult mai puternic.

Atat de extinse sunt crengile incat gradinarii trebuie sa le sustina din toate partile.

E o adevarata padure de stalpi de otel care se intinde pe, atentie- 2000 de metri patrati! Florile, de un purpuriu si roz stralucitor, coboara intr-o bolta ce pare aproape ireala. Ca si ceea ce se spune despre vechimea copacului: ar avea nu mai putin de 144 de ani.

Glicina sau Wisteria este cunoscuta pentru frumusetea si vigoarea cu care creste. Este o planta cataratoare de o putere impresionanta.
Specialistii spun ca, daca este lasata sa se dezvolte, intr-o singura vara poate creste si 4 metri iar ramurile invadeaza orice intalnesc in cale si pot chiar distruge constructii.

Legenda Wisteriei spune ca, in timpuri indepartate, o tanara s-a rugat zeilor sa-i arate dragostea adevarata. Acestia i-au spus sa urce pe munte si sa astepte un barbat imbracat in alb. Fata a facut intocmai insa ursitul nu a aparut.

Trista si singura, a ratacit drumul spre casa, pana cand in cale s-a ivit un baiat. Cei doi s-au indragostit pe data, insa, familia ei nu vrut sa o lase sa se marite pentru ca el era sarac.  Cuprinsi de disperare, cei doi s-au aruncat de pe o stanca acoperita de butuci incarcati cu flori purpurii. Si pentru ca dragostea lor era nemuritoare, zeii l-au transformat pe baiat in arbustul cu tulpina rasucita iar fata- a devenit floarea gingasa care atirna ciorchine din ramurile wisteriei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai mult ca sigur ca asta spun si turistii care se plimba fascinati pe sub boltele wisteriei. Caci, in labirintul ametitor te simti exact ca in lumea magica din Avatar.

Arbustul din Japonia nu este, insa, cel mai intins din lume. Dublu in suprafata este wisteria din Sierra Madre, din California, Statele Unite, cu o vechime estimata la 119 ani.

Impresionanta sa dimensiune atrage anual milioane de turisti care afla cu stupoare ca greutatea totala a florilor este de 250 de tone.

 

Taguri: