Se anunta cel mai aglomerat weekend din aceasta vara pe litoralul românesc!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:44

O adevarata armata de turisti se îndreapta spre statiunile de la Marea Neagra. Primul efect s-a vazut pe autostrada: un interminabil sir de masini.

A fost ultima încercare prin care au fost nevoiti sa treaca oamenii. Dar si când au ajuns la destinatie… sa te tii, distractie!
Pana sa admire rasaritul pe tarmul Marii Negre, turistii au avut de trecut cateva… obstacole.

Sa incepem cu vestea buna! Taxa de pod de la Fetesti a fost suspendata de astazi si pana luni, la ora 13. In luna august soferii merg gratis pe A2 in timpul weekendului.

Credeti, insa ca aglomeratia a disparut?

Pentru cativa oameni, drumul spre vacanta s-a transformat in drumul spre spital. 11 masini au fost implicate in 2 accidente in lant. O persoana a fost transportata cu elicopterul SMURD la un spital din capitala.

Dupa ce au iesit de pe autostrada, turistii au nimerit din nou… bara la bara. Cei care s-au indreptat spre statiunile din sudul litoralului, au petrecut zeci de minute in zona Agigea.

De plictiseala, unii soferi au gasit solutii extreme pentru a face ca timpul petrecut in coloana sa treaca mai repede. Sfatul nostru? Sub nicio forma, nu faceti ca el. Vedeti si dumneavoastra imaginile si o sa ne dati dreptate! Satui dupa orele petrecute in autoturism, turistii s-au oprit direct pe plaja.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Si cum sa nu se grabeasca lumea catre plaja? Vremea da semne ca isi revine dupa o perioada extrem de capricioasa.

Se inregistreaza 30 de grade pe litoral, iar apa este numai buna pentru balaceala!
Iar dupa asa sesiune de baie si soare cat cuprinde, foamea ne indreapta pasii catre primul restaurant. Aici, mai ca nu ai loc sa arunci un ac!

Nordul litoralului este cel mai aglomerat. Hotelierii si patronii de terase si restaurante au semne clare de profit. Turistii care nu si-au facut rezervare, au auzit acelasi raspuns: „avem hotelul ocupat in proportie de suta la suta!”

Locuri libere se mai gasesc in statiunile din sudul litoralului.

Cat despre plaja... ei bine, fiecare bucatica de nisip va fi ocupata in aceste 2 zile de weekend! Estimarile hotelierilor arata ca peste o suta de mii de turisti se afla deja pe litoral.
Inceputul lui august aduce insa si cele mai mari preturi la receptiile hotelurilor. Cine mai gaseste acum o camera libera, pe ultima suta de metri, va trebui sa scoata pt o noapte de doua stele peste 300 de lei, iar preturile depasesc lejer suma de 1000 de lei,  la hotelurile de 4 si 5 stele.

Exista insa si norocosi. Multi turisti si au cumparat din timp pachete pe litoral, iar acum nu le ramane decat sa se bucure de o vacanta de neuitat.