OPERATIE REUSITA! Siamezele nascute la Brasov au fost separate

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:28

Siamezele nascute la Brasov au fost operate cu succes! Chirurgii de la spitalul de copii "Marie Curie" au reusit sa le separe pe micutele unite in zona abdominala.

Cum a decurs aceasta operatie, o premiera pentru Romania, dar si cum se simt fetitele, aflati acum!

Micutele Elena si Maria au stat in sala de operatie aproape 2 ore. Erau unite in zona abdominala pe o portiune putin mai mare decat o moneda de 50 de bani. Din pacate, mama lor nu le-a putut tine de manute inainte de a intra in sala de operatie. Insa le-a fost alaturi tot timpul medicul care le-a adus pe lume si a luptat pentru ele in cele 9 luni de sarcina.

 

Zece medici si patru asistente au roit in jurul copilelor in sala de operatie. Au avut o misiune dificila mai ales ca bebelusele  aveau o pozitie cum rar se intalneste la siamezi. Practic una era cu picioarele la capul celeilalte.

Medicii s-au tot gandit cum sa intervina si la ce procedura sa apeleze astflel incat sa  nu le puna viata in pericol. Intr-un final totul a venit ca un gest de curaj. 
 

Acum, fetitele respira singure iar medicii spun ca ce a fost mai greu a trecut. Nu vor avea probleme pentru ca restul organelor sunt sanatoase. Nu le va ramane decat o mica cicatrice de la interventia chirurgicala.   

Fetitele au patru zile si cantaresc impreuna putin peste 5 kilograme. Desi gurile rele sustin ca fetitele au fost operate mult prea devreme, chirurgii de la marie curie sunt convinsi ca acum era momentul si pe masura ce ar fi crescut, cresteau si riscurile.


Este primul caz de siameze operat in Romania cu succes.
##VIDEO119525##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii