SOCANT. O gravida in travaliu, in AGONIE de durere dupa ce medicii i-au injectat DEZINFECTANT in loc de anestezie epidurala

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:52

Este cutremurator ce i s-a intamplat unei femei insarcinate din Suedia in timp ce gravida era in travaliu, internata in spital.

Gravida s-a internat in spital deoarece i se apropia sorocul. Cand a intrat in travaliu, medicii i-au injectat chlorhexidine, o substanta care se foloseste pentru dezinfectarea ustensilelor si echipamentului medical, in loc de anestezia epidurala.

O eroare a facut ca personalul spitalului sa incurce recipientele care contineau cele doua substante. In sala de nasteri au fost aduse doze cu chlorhexidine in locul substantei folosite pentru anestezie epidurala. Sotul gravidei a declarat pentru Daily Mail ca sotia lui a simtit ca si cum i s-ar fi introdus socuri electrice.

Durerile erau agonizante si porneau din zona lombara si se lasau pe picioare pana in varful degetelor.

Desi a nascut in cele din urma un copil sanatos, proaspata mamica a ramas internata in spital inca doua saptamani pana cand medicii au fost siguri ca substanta introdusa din greseala in organism nu i-a afectat sistemul nervos." Este foarte grav ceea ce s-a intamplat", a declarat directorul spitalului, adaugand ca institutia a demarat o ancheta pentru acest caz.
El a tinut sa specifice ca injectia continea o cantitate infima de substanta care nu i-a afectat pacientei sistemul nervos." Totusi, incidentul nu trebuia sa se intample", a incheiat directorul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii