PROGNOZA METEO: Cat mai tine canicula? Vezi cum va fi vremea miercuri si joi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:53

Vremea va continua sa se incalzeasca, devenind calduroasa, in orele amiezii, in cea mai mare parte a tarii.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in regiunile nordice si nord-vestice, precum si la munte unde, mai ales ziua, local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

IN TARA

Seara si noaptea, manifestari specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia miercuri pe arii restranse si in Banat, Oltenia, Transilvania si izolat in Muntenia. Vor fi conditii de grindina.



Temperaturile maxime vor avea valori de la 26 de grade in Maramures si Delta Dunarii, pana la 33 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali.

Joi, vremea va deveni in general instabila, dar se va mentine calduroasa in orele amiezii in cea mai mare parte a teritoriului, cu maxime de la 25 de grade in Maramures, pana la 35 de grade in sudul Munteniei.


Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, ziua pe arii extinse in vestul, nord-vestul, nordul tarii si in zona de munte, local in centru si izolat in sud-est, iar seara si mai ales noaptea, cu precadere in sud-vest, centru si nord-est.

Ploile vor avea si caracter torential, iar pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 30...35
l/mp si va cadea grindina. Temperaturile minime se vor situa intre 11 si 21 de grade, mai ridicate pe litoral si in delta spre 24 de grade.

IN BUCURESTI:

Miercuri, vremea va continua sa se incalzeasca, devenind calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari trecatoare in cursul noptii, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat.
Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii