INSPAIMANTATI din cauza bolii limbii albastre! Au inceput sa le moara animalele din curti

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 05 oct 2020, 09:15

Au aparut primele decese cauzate de boala limbii albastre? Oamenii sunt inspaimantati! Mai toti isi castiga painea din cresterea animalelor!

Nici nu vor sa se gandeasca din ce vor trai daca boala se va extinde! Dupa ce s-a convins ca un animal are simptomele bolii limbii albastre, veterinarul i-a administrat mai multe antobiotice unui,  numai ca....nicio schimbare!

Ieri, medicul i-a recoltat probe de sange bovinei pentru analize. Din acel moment, animalul a mai supravietuit inca cinci ore. Pana acum, alte patru oi dintr-o stana din zona de munte au murit, tot sub suspiciunea c-ar fi suferit de boala limbii albastre.

Vestea s-a raspandit in toata comuna, iar localnicii au dat alarma. Parc-a picat un blestem pe capul lor. Cei mai multi dintre ei traiesc din cresterea animalelor.

Bietii oameni nu mai au nici noaptea liniste, mai ales ca medicii veterinari nu gasesc leac pentru boala limbii albastre, atata vreme cat nu stiu care este tulpina acestui virus care se raspandeste.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Chiar si asa, unii au apelat deja la aceasta solutie: „Ne-am luat

masuri de precautie! Am inteles ca exista o solutie care se da pe animale...”.

In timp ce localnicii se gandesc cu spaima ca in curand nu vor mai avea din ce sa-si castige painea de toate zilele, autoritatile locale...cauta finantare!

Pana acum, in judetul Buzau au fost identificate 49 de focare cu boala limbii albastre.

 

Taguri: