Mii de bebelusi au nevoie de vaccinul impotriva hepatitei B! Ce spun autoritatile?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 04 sep 2021, 14:45

Bebelusii care au venit pe lume in ultimele luni nu au fost vaccinati impotriva hepatitei B. Si, ganditi-va e vorba de zece mii de nou-nascuti!

In maternitati nu exista nicio doza de vaccin, iar parintii se tem pentru sanatatea pruncilor. In absenta acestui vaccin, avem vreo contraindicatie?

Mediici spunca da: "Trebuie sa fiti foarte atenti, copilul sa nu faca transfuzii de sange, practic sa nu fie supus unor interventii chirurgicale pentru ca e cu risc!".

Suntem pe podiumul european la numarul de bolnavi de hepatita. Vaccinul care ne fereste copiii de temuta boala se administreaza la 12 ore de la nastere.

In teorie!

In practica, insa, in acest moment, in maternitati nu exista nicio doza.
Sunt parinti care nu cunosc si nu stiu. Am primit un telefon de la un tatic ca nu-si scoate copilul afara. Nu se transmite prin aer, se transmite prin sange.

Alina Dogaru a devenit mamica pe 20 august. Abia astepta sa ajunga acasa, insa, bebelusul ei nu e vaccinat impotriva hepatitei B.
Chiar daca acesta e prevazut in programul national de vaccinari si se adminsitreaza gratuit.

In ultima luna, numai la maternitatea Panait Sarbu din capitala au venit pe lume 300 de bebelusi, niciunul nu a fost vaccinat inpotriva hepatiteti B pentru ca vaccinul lipseste cu desavarsire. Neonatologii spun ca cei mici urmeaza sa fie imunizati prin cabinetele medicilor de familie.

Multi parinti si-au cumparat vaccinul din farmacii, insa, trebuie sa stie ca nu le va fi decontat.
Nu este singura boala impotriva careia nu au fost imunizati nou-nascutii. Probleme similare au fost si in cazul vaccinului anti-tuberculoza.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii pun aceasta criza pe seama numarului mic de institutii din Europa care mai produc serurile. La noi, singurul producator era Institutul Cantacuzino de pe usile caruia nu mai iese, insa, nicio doza.
##VIDEO120915##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.