A fost identificata CAUZA care a dus la declansarea epidemiei de Ebola

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 05 oct 2020, 05:30

Oamenii de stiinta sustin ca epidemia de Ebola care a izbucnit recent in vestul Africii a fost declansata de un eveniment tragic.

Potrivit descopera.ro, epidemia de febra hemoragica Ebola cu care se confrunta mai multe tari din vestul Africii si care a ucis pana acum peste 1.500 de oameni a fost favorizata o inmormantare, spun oamenii de stiinta. Inmormantarea unui vraci din Sierra Leone, la care 14 femei au fost infectate cu virusul Ebola, a fost „acceleratorul” care a determinat raspandirea rapida a maladiei.

Expertii spun ca situatia este comparabila cu ceea ce s-a petrecut in cazul epidemiei de SARS din 2003: La un hotel din Hong Kong, un medic din China care suferea de SARS a infectat alti 9 clienti

ai hotelului, iar acestia au raspandit virusul in oras si in alte tari, precum Canada si Vietnam.

In cazul actualei epidemii de Ebola, epidemia a avut ca “accelerator” inmormantarea unui vraci din Sierra Leone, ce suferea de o boala misterioasa, ce s-a dovedit apoi a fi Ebola. Funeraliile au avut loc la jumatatea lunii mai a acestui an, in Koindu (din Sierra Leone), o comunitate umana de lucratori in minele de diamante, aflata in apropiere de Guéckédou, localitatea din tara vecina, Guinea, unde se crede ca ar fi aparut primele cazuri, in luna decembrie a anului trecut.

Se banuia ca inmormantarea vraciului ar fi fost evenimentul accelerator, dar acum faptul a fost confirmat de analizele genetice realizate de specialistii de la MIT si Universitatea Harvard. Ei au secventiat virusul identificat la 78 de pacienti tratati la Spitalul Guvernamental Kenema din Sierra Leone (foto), aflat in nordul tarii, in apropierea granitelor cu Guinea si Liberia. Concluziile au fost publicate in jurnalul Science.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cercetatorii au mai descoperit ca tulpina virala ce a produs actuala epidemie din vestul Africii

este diferita de cea care circula in partea centrala a continentului inca din anii 1970, lucru care are implicatii pentru dezvoltarea unor teste de diagnostic al infectiei si pentru crearea unor vaccinuri.

Sursa: descopera.ro

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.