Ai pielea plina de pete maronii? Iata de ce trebuie sa mergi la dermatolog

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:31

V-ati intors din vacanta, de la mare si vi se pare ca v-ati umplut de pistrui?

Ati sesizat ca pielea va e plina de pete maronii? Ei bine, toate acestea nu sunt altceva decat micro-arsuri solare. Aflati cum le puteti identifica si, mai ales, cum le puteti trata!

Programul de vacanta e simplu si cu siguranta coincide cu al multora dintre noi. Dimineata somn, iar la pranz, plaja. Exact cand soarele arde mai cu putere si radiatiile sunt mai periculoase, omul recunoaste ca nu s-a miscat de pe prosop.

Cum lotiunea de protectie solara a folosit-o cand si-a adus aminte, cand a ajuns acasa, omul s-a cam speriat.

Vi se intampla ca odata reveniti din concediu sa sesizati aparitia unor puncte mici maronii, pe care le asemanati cu pistruii? Daca raspunsul este afirmativ, atunci e musai sa mergeti la dermatolog! Asa a aflat si domnul Emanuel ca, dupa ani la rand de stat la soare, pielea a spus stop!

Desi cu ochiul liber e greu sa observi modificarile celulare care apar la nivelul unei pieli expuse in mod excesiv la soare, la dermatoscop, rezultatele se vad
altfel.

Si Razvan a fost in concediu la mare, insa pe plaja nu a stat decat dimineata si seara. Pielea i-a fost protejata, insa nu si o alunita pe care o are in zona barbiei si pe care o raneste din cand in cand atunci cand se berbiereste.

"De obicei o alunita care incepe sa-si schimbe forma sau culoarea sau incepe sa dea niste semnale- o usoara mancarine pana acum n-am simtit-o, dar acum incepe sa ma manance, sau o senzatie de durere, durere insuportabile trebuie vazuta de un dermatolog", explica specialistii.


Nu e cazul tanarului care va veni la control peste 6 luni. Atunci, cu ajutorul dermatoscopului, doctorul va vedea daca alunita a suferit sau nu modificari.

Consultatiile si investigatiile pacientilor au avut loc intr-un cabinet mobil si au fost oferite gratuit de o asociatie care isi doreste sa previna aparitia cancerului de piele.

Reprezentantii asociatiei spun ca sunt dispusi sa colaboreze cu orice companie care vrea sa ofere angajatilor astfel de servicii medicale.

##VIDEO121192##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei