EROUL de la Constanta! Tanarul de 17 ani care a salvat viata unui om

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:32

Carnajul de ieri, de la Constanta, in care un om a murit si alti 5 au ajuns la spital, a marcat o tara intreaga.

Insa, totul ar fi fost o adevarata tragedie daca la locul accidentului nu s-ar fi mobilizat eroii salvatori. Unul dintre ei, un voluntar SMURD de numai 17 ani, a fost prezenta miraculoasa care l-a readus la viata pe soferul aflat in stop cardio-respirator. Aflati cum s-a desfasurat totul prin ochii lui Razvan Azamfirei, salvatorul care a impresionat prin curaj si stapanire de sine.

Razvan e voluntar la SMURD, in Targu Mures.

Soarta a facut ca el sa fie ieri, in locul nenorocirii. Pentru ranitii din accident, el a fost ingerul pazitor care a facut fiecare clipa sa conteze. A fost primul care a dat o mana de ajutor si l-a readus la viata pe soferul care a provocat, fara sa vrea, toata nenorocirea.

"Cand am ajuns aici, primul lucru pe care l-am vazut a fost pacientul care, din pacate, a decedat.
Am observat leziunile incompatibile cu viata, i-am observat si pe ceilalti pacienti, care nu erau atat de grav", povesteste Radu.

"Ceea ce mi-a sarit in ochi era soferul care dadea semne ca e in stop cardio-respirator, era inconstient, avea niste respiratii specifice numite gaspinguri. L-am pus pe jos, undeva, in zona aceasta si am inceput sa il resuscitam", continua Razvan.

Poate va intrebati cum un baiat de numai 17 ani a avut taria sa reactioneze uluitor, intr-un loc care arata ca dintr-un film de groaza.
Ei bine, salveaza vieti, de mai bine de-un an. In scurta vacanta la mare, n-a fost indiferent in fata semenilor la un pas de moarte.

A luptat pentru viata lor, alaturi de medici si asistenti. In imaginile surprinse de un martor, Razvan sta la capataiul soferului in agonie. Ajuta cu ce poate si nu isi pierde nicio clipa cumpatul.

In tot haosul, a fost un ajutor nepretuit pentru cadrele medicale- cei care au salvat sute de vieti recunosc cu mana pe inima ca interventia i-a coplesit pana si pe ei.
Razvan este in clasa a douasprezecea, la un liceu din Targu Mures. Isi doreste sa urmeze Facultatea de Medicina, iar noi il incurajam sa o faca! Avem nevoie de oameni ca el!

Adolescentul are si un sfat pentru cei care s-ar putea trezi, intr-o clipa, ca viata altora depinde de-un gest de-al lor. Soferul care a suferit un infarct la volan si care a fost salvat in mod miraculos de tanarul de 17 ani a fost transferat la Spitalul Universitar din Bucuresti.
Starea sa este stabila, momentan.

Daca pentru salvatori, toata intamplarea cutremuratoare a fost un nou test pe care l-au trecut, pentru familia turistului de 49 de ani, din Giurgiu, este un cosmar care nu se mai termina. A murit pe loc, chiar sub ochii sotiei. Acum, rudele il duc acasa, in sicriu.

Celelalte 4 victime au fost externate. Ranile lor nu sunt grave, insa vor ramane toata viata cu imaginea sumbra a tragediei.

##VIDEO121328##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii