PETRECERE in Buzau. Sarbatoarea Vinului de la Pietroasele a adunat romani din toate colturile tarii

Author: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 05 oct 2020, 01:10

Chef de pomina pentru amatorii de must si vin! Sarbatoarea Vinului de la Pietroasele a adunat romani din toate colturile tarii, care s-au inghesuit sa deguste primul must din aceasta toamna!

Dar nu facut oricum, ci din struguri zdrobiti de tinere nemaritate. Sa fie acesta secretul aromei unice? S-au copt boabele rotunde de struguri si sunt numai bune de cules. Asa ca nu se putea ca acest moment sa nu fie pecetluit cu o sarbatoare. Festivalul Vinului din localitatea buzoiana Pietroasele a fost deschis de un alai de copii care au adus primii ciorchini culesi din culturile de pe colinele din zona.

Ritualul este in grija tinerelor buzoience, care, imbracate in straie populare, zdrobesc ciorchinii cu picioarele. Traditia locului spune ca cel mai bun vin iese atunci cand strugurii sunt zdrobiti de picioarele goale ale tinerelor fete de maritat. In timp ce buzoiencele imbracate in starie populare danseaza de zor pe maldarul de ciorchini, batranii degustatori ai locului asteapta cu nerabdare sa-si umple carafele cu primul must de anul acesta.

Pe tarabele frumos amenajate de producatorii din localitate si din împrejurimi, oaspetii au putut admira si degusta, in voie, fiecare sortiment de vin. Si usile cramelor au fost deschise pentru cei curiosi sa vada cum este depozitata licoarea lui Bachus.

Vinurile au fost testate nu doar de curiosi, ci si de somelierii prezenti la eveniment, iar alegerea celui mai bun soi n-a fost deloc usoara. Chiar daca specialistii au avut in vedere criterii stricte! Localitatea Pietroasa este recunoscuta pentru soiul de struguri numit Tamaioasa, iar vinul care provine din acest soi este catalogat de cunoscatori drept cel

mai aromat sortiment din Romania.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

##VIDEO121476##

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.