V-ati intrebat vreodata care este cea mai FURATA carte din librarii?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 22:50

O limba straina nu se invata, se fura uneori direct de pe rafturile librariilor. Lasand gluma la o parte, colegii mei au vrut sa vada care este cea mai furata carte din librarii.

Ce au aflat, vedeti in materialul urmator! E clar, inainte de a pleca la cersit in Spania, ar fi trebui sa treaca pe la o librarie, macar sa-si ia un ghid de conversatie. Altii asa au facut, numai ca la plecare au uitat sa plateasca. Nu va ganditi ca oricine intra intr-o librarie e de buna credinta. Multi dintre romani sunt pusi pe fapte, sa le spunem rusinoase. Cea mai furata carte a anului, pana acum, este un ghid de conversatie spaniola

Hotii nu scapa prea usor.

Furtul, chiar si de carte, se pedepseste cu inchisoare. Insa, cui i-ar strica un pic de culturalizare, la racoare? Hotii, insa, cred ca pot scapa basma curata. Aleg exemplarele care nu au alarme, dar nu prea reusesc sa pacaleasca ochii vigilenti ai paznicului si camerele de supraveghere.

Oricum, si daca reuseste sa se ascunda de camere, hotul ar putea avea surpriza sa ia o carte protejata ca un sistem de alarmare.

Finalul este acelasi ca pe strada- cine fura, plateste! Nu cu bani, ci cu ani! Alaturi de ghidul de conversatie, printre cele mai furate carti se afla un volum despre decoratiuni interioare, care costa putin peste 13 lei. Locul trei a fost adjudecat de un alt ghid, pentru cei care vor sa invete germana.

Pe locul patru e o carte scrisa de Dan Puric, iar pe locul cinci, o alta carte romaneasca, „ O sama de cuvinte” de Ion Neculce.

Sunt, insa, si romani carora le place sa citeasca si platesc pentru asta. Preferintele lor sunt clare: romane semnate de autori romani.

Pe primul loc este un roman de dragoste, in doua volume, care costa peste 40 de lei, scris de Irina Binder- „Fluturi”. Pe locul doi, un volum scris de Dan Puric, „Suflet Romanesc”. O carte care se afla la mare cautare si in randul hotilor. La 100 de carti vandute, trei sunt furate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

##VIDEO121630##

 

 

Taguri: