REVOLTATOR. Mizerie de nedescris intr-un spital la sectia de pediatrie. Aici sunt internati copiii nostri!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 21:40

Strigator la cer! Copiii bolnavi sunt tratati în încaperi pline de igrasie, rugina si mizerie.

Nici nu stii ce e mai revoltator! Ca cearsafurile sunt rupte, baile, pline de rugina sau mizeria care domneste peste tot. Mamicile se plang ca in aceste conditii nici vorba nu poate fi ca pruncii lor sa se insanatoseasca! Ce raspunde conducerea spitalului?

Micutii sunt bolnavi si trebuie sa se vindece in saloane care seamana mai degraba cu ghenele blocurilor de periferie. Parintii care au copiii internati aici se tem ca ii vor lua acasa mai bolnavi decat i-au adus.

De cum intri in baia unei rezerve, te izbeste o imagine care numai a spital european n-aduce: mizerie, rugina si igrasie. Aici sunt spalati cei mici!

Camerele de spital arata a lagare in care micutii sunt nevoiti sa-si poarte boala. Peretii scorojiti n-au cunoscut renovarea de la constructie, iar paturile. la fel de vechi si mancate de rugina, sunt ascunse sub cearsafuri rupte.

Noi ne straduim in permanenta sa facem in asa fel incat toate sectiile intr-un interval cat mai scurt sa atinga niste parametrii de confort in ceea ce priveste confortul pacientului si al

copilului in special conform secolului in care traim
”, afirma managerul Spitalului Judetean Constanta.

##VIDEO121730##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Rezervele pe care le-ati vazut n-au mai fost renovate din 1969. Conducerea spitalului spune ca abia acum au primit bani de la Ministerul Sanatatii- dar si aceia, insuficienti: „ In sectia de pediatrie exista doua corpuri, una renovata, cu conditii hoteliere, si una nerenovata, din cauza lipsei fondurilor ”.

Cu alte cuvinte, e o „ruleta ruseasca”! Micutii care au ghinionul sa fie repartizati aici suporta conditiile! Reprezentantii spitalului spun, insa, ca deseori chiar insotitorii copiilor sunt de vina pentru mizerie. Daca in zona renovata s-au investit bani multi pentru conditii normale, in corpul vechi, rezervele in care sunt tratati copiii abandonati sunt aduse la limita decentei de altii.

Zeci de parinti doneaza periodic haine, jucarii sau lenjerie curata, pentru ca micutii care nu au primit iubire din partea parintilor sa aiba macar o patura care sa-i incalzeasca.

Cand vor fi renovate saloanele mizere, nu se stie! Speranta pare sa stea mai mult in sponsorizari, decat in fonduri de la stat. Pana atunci, insa, cei mici incearca sa se vindece intr-un mediu bolnav.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.