Veti descoperi o oaza de liniste, peisaje montane pitoresti, pensiuni moderne si oameni dispusi sa faca totul pentru a va simti bine si a reveni. La aproape 700 de metri altitudine incepem deja sa simtim pitorescul zonei montane. Nu ne-am oprit intamplator aici, ci ne-am oprit pentru ca este principalul punct de interes si primul care-ti iese in cale atunci cand vrei s-ajungi la Valea Doftanei.
Barajul Paltinu sau Lacul Paltinoasa strange in el toate apele din bazinul Doftana, si, in special, pe cele ale raului cu acelasi nume.
##VIDEO121982##
Pacat ca nu puteti sa simtiti aerul pe care-l respir eu acum! Am ajuns la una dintre multele pensiuni din zona, tot mai multe in ultimii ani care seculara, eventual sa ajungi la Festivalul Cascavelei sau sa te plimbi pe dealurile acestea.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Si festivalul e pe gustul gurmanzilor! Sunt mai multe delicii, ne explica oamenii locului: „E cascavea oparita, e cascavea din lapte fiert, afumata si e cas doar afumat. ” Nimic nu se compara cu atmosfera asta de balci! Tot felul de mirosuri, dar, cele mai imbietoare sunt, desigur, mirosurile de produse traditionale.
De-asta am batut si noi drumul pana aici.Sunt si lucruri mai putin traditionale, ca sa fim blanzi, dar iata pentru ce-am venit: pentru cascavea! Sa traiti! Festivalul Cascavelei trebuie sa aduca pe masa macar asa, o bucatica de cas afumat, cu gust autentic. Cu tot ce se intampla aici, per ansamblu, e bine ca traditia merge mai departe. Asta e tot ceea ce conteaza. Iar daca dumneavoastra veniti ca oaspeti aici, in Valea Doftanei, si va nimeriti in perioada festivalului neaparat sa treceti!