Aproape peste noapte a venit blocul peste el! Atat de aproape, incat aproape ca i-a stins lumina! Viata la curte nu se compara cu cea de la bloc. Mai ales cand in spatele casei ai o vie, cativa pomi, o adevarata oaza de liniste.
Este ora 12, soarele este pe cer, numai ca aici este intuneric bezna. Trebuie sa aprinzi lumina ca sa te vezi om cu om.
„Toata viata mea e pusa in aceasta casa. Si acuma este pusa in pericol de un bloc care se construieste langa casa mea?”, spuen proprietarul casei.
Pe autorizatia de constructie se vede clar ca proiectul initial prevedea doua etaje. In acest fel, s-ar fi respectat confortul si intimitatea celor care locuiesc in casele din jur.
Spre deznadejdea celor care au visat o viata linistita la curte.
„Vecinu', eu nu sunt frizer domnule! Eu sunt constructor de 37 de ani. De ce sa ne uitam in gradina, la vecinu’?”- o spune chiar constructorul blocului. Poate ca dumnealui nu o sa se uite in gradina vecinului, insa, cei care vor locui in acest imobil, fie ca vor sau nu, atunci cand vor deschide fereastra- vor sti ce face vecinul in curte.
„Intindeam patura pe iarba si stateam si ne relaxam. Acuma nu mai poti sa faci cand toti ochii sunt atintiti spre tine”, spun saracii oameni.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Pe langa faptul ca intimitatea omului a cam disparut, in curte are parte si de resturi de la santier. Iar descrierea continua! Cuie, praf, rumegus, frunze stropite cu beton si pomi uscati.
Pe hartie, e totul legal. Asa ca tot ce poate face proprietarul casei este sa ceara explicatii primariei care a dat autorizatia. Acelasi lucru l-am facut si noi. Si iata si raspunsul: „Planul Urbanistic Zonal pentru Prelungirea Ghencea-Valea Furcii este PUZ-ul Coordonator Sector 6.
A mai existat un PUZ intre 2005- 2010.Cel actual a fost incheiat pentru perioada 2013- 2018. Regimul de inaltime variaza in functie de zona, astfel: P+ 2Etaje+ Mansarda sau P+ 14 Etaje.