OKTOBERFEST Bucuresti 2014: Distractie de nota 10 si noutati tot 10!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 aug 2021, 11:20

Va poftim la un un eveniment deosebit, cum nu a mai vazut orasul lui Bucur Ciobanul de la prima lui atestare documentara, pana in veacul cortului Oktoberfest 2014!

Boieri dumneavoastra, cinstite jupanite, bucuresteni care sunteti voi bucuresteni si mari beutori de bere! Ce n-a vazut Parisul nu stim, dar ce va vedea Bucurestiul, o sa ne pomeniti din gura in gura si din blog in blog! La Oktoberfest nu ne este frica nici de ceasul rau, nici de pisica 13! Doar de berea trezita de care, garantat, nu veti avea parte. Ca doar vine de la Regele Ursus! Va poftim la un un eveniment deosebit, cum nu a mai vazut orasul lui Bucur Ciobanul de la prima lui atestare documentara, pana in veacul cortului Oktoberfest  2014! SC Bonima SRL

detinatoarea marcii inregistrate Oktoberfest pentru Romania va aduce spiritul bavarez de la Munchen via Brasov pana in marele cort de la Plaza Romania. Tot din Brasov vine si LeFru Marin cu mezeluri si preparate delicioase, traditional teutonice. si vor fi si cinstitii dumneavoastra hangii bucuresteni si mari bucatari de la Hanu’ Berarilor si City Grill care sa va incante simturile cu bucatele lor alese. Vor sfarai gratarele si ciaunele de numa numa! Iar berea va fi buna, rece si inspumata, de baut toata, toata!

Iata PROGRAMUL FESTIVALULUI mai jos!

1.

Cort cu etaj si balcoane!

in premiera absoluta pentru Romania, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Evident, la etaj! Pentru a vedea mai bine tot ce se intampla. Decojitul si scuipatul semintelor este strict interzis! Se accepta doar alunele. Vorba ceea: “Berea fara alune, e ca tuica fara prune”!

2. Onkle Hans in marime naturala. Chiar mai mare!

L-am convins si pe Unchiul Hans sa vina la Bucuresti.

Mascota sa de 2,5 metri inaltime va defila peste tot prin Plazza Romania si, evident, va fi prezent, seara de seara, in cortul Oktoberfest. Va asteapta pentru fotografii de neuitat. Pentru ca... Oktoberfest!

3. Parada de parada cu 5 “atelaje” specifice: carute si care alegorice

Joi 25 septembrie, de la ora 16, mare parada mare pe traseul: Piata Veteranilor –Bulevardul Iuliu Maniu – Lujerului – Plazza Romania.

si retur! Vor defila 10 carute si care alegorice pline cu butoaie cu bere, bavarezi si bavareze, tirolezi si tiroleze... Pana acum a fost doar o caruta, dar am auzit noi ca umbla vorba prin burg-uri ca am fi de nota 10. Asa ca... 10! si va fi si una trasa de ponei, pentru cei mici ca ei...

4. Zi de Salsa!

Ce are Salsa cu iodlerele, ritmul latino cu Bavaria si spuma cu prefectura?! Teoretic, nimic! Noi stam bine cu practica, asa ca am descoperit numitorul comun.

Veselia debordanta si bucuria de a trai clipa. in Bucuresti sunt cele mai tari cluburi de Salsa pe care le-am invitat la Oktoberfest alaturi de Willmark, cel mai cel dintre dansatori. Ole!

5. Regele Oktoberfest – concurs!

Miss ca miss, dar musai sa fie si un rege Oktoberfest! Barbatii, saracii, duc greul halbelor ridicate, ciocnite si baute. in fiecare seara va fi o etapa de concurs cu un castigator.

Duminica 5 octombrie, la spartul targului, regii de o seara se vor bate in finala. Numai unul va fi Regele Oktoberfest Bucuresti 2014! Pentru a castiga coroana butoiului cu bere va trebui sa bea cu staif si sa manuiasca si cuvintele dibaci, nu doar halba! Declaratii de dragoste inspumate, creativitate de malt cu aroma de hamei, Doamne ce va fi pe ei! No, dar si premiul este pe masura. Un dozator de bere instalat la Rege acasa si plinul cu butoaie... pline, timp de o luna!!!

6. Miss Oktoberfest nu este doar una. Vor fi trei!

Anul acesta Miss Oktoberfest nu va fi singura. Alaturi de ea se va alege si o Miss Heidi dar si o Miss Popularitate. Miss Oktoberfest va fi regina berii si va avea dor de duca si de turism. Va primi vauchere de plimbarit de la TUI pe care le poate folosi unde vrea coronita ei. Chiar si in Bavaria! si pentru ca preumblarea trebuie imortalizata profesionist, Ursus ii va face cadou o camera foto performanta de numa numa!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Miss Heidi va pleca in Alpi sa il caute pe iubitul ei Peter, ca asa e povestea! Selgros ii pregateste trusou si lada de zestre. Va avea acolo tot ce-i trebuie pentru a supravietui si gati pe munte. Garantat!

Miss Popularitate va fi cea mai aplaudata si sustinuta dintre concurente. Efortul va fi mare, dar si povara premiului pe masura! Un frigider de la DOMO, plin cu doze de bere. Dar plin!

Fuguta la inscrieri pe pagina de Facebook sau la telefon. Amanunte in pagina 3!

7. Oktoberfest Zeitung!

Noutatea asta o aveti sub ochi. Taman o cititi, nu? Cum e sa fosnesti gazeta si sa simti mirosul literelor proaspat tiparite? Fain de tot! Ca asa era si pe vremea lui Nenea Iancu la berarie. Halba inspumata, amici pusi pe bascalie si gazeta de hartie!

8. “Oktoberfest iubeste natura”

Chiar suntem ecologisti si chiar iubim natura! impreuna cu “Prietenii padurilor” vom colecta si recicla paharele de plastic. Premii pe masura implicarii si efortului.

9. Hot Loferl Showband, in premiera la Bucuresti!

Este o trupa bavareza de la Onkle Hans de acasa care va face un show de zile mari pe scena Oktoberfest Bucuresti intre 25 si 29 septembrie. Muzica, traditie, obiceiuri bavareze.

10. Nou! 11 zile de Oktoberfest la Bucuresti

No, anul acesta va poftim in Marele Cort, 11 zile pline, sa petrecem cu Unchiul Hans, formatii bavareze, bucate alese si bere inspumata. Oktoberfest Rules, bitte!

Va asteptam cu halbele aliniate regulamentar, in pozitie de onor, intr-un cort incapator! De pe 25 spetembrie pana pe 5 octombrie va fi Oktoberfest Bucuresti 2014 la Plazza Romania. Bitte shoen!