Mananci mezeluri? Renunta la ele! Andrei Laslau iti spune de ce te imbolnavesc

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:36

Invitat in platoul emisiunii Draga mea prietena, doctorul Andrei Laslau a explicat de ce mezelurile sunt atat de nocive pentru sanatatea noastra.

"E imposibil sa nu iti fie pofta atunci cand vezi un platou de mezeluri, tocmai pentru ca producatorii fac tot felul de lucruri interesante. Din pacate, toate mezelurile sunt alimente inalt procesate. Se mananca foarte multe mezeluri pentru ca sunt comode, pentru ca sunt usor de folosit, pentru ca sunt rapide, pentru ca li s-a facut foarte multa reclama", a spus Andrei Laslau.

El a adaugat ca un consum regulat de mezeluri dubleaza practic sansele de a face o forma de cancer.



"O serie de cercetatori au urmarit consumul de mezeluri a 500.000 de oameni vreme de 10 ani. Este de ajuns sa consumi 2 felii, 40 de grame de mezel timp de 10 ani ca sa iti dublezi riscul de cancer gastric, riscul de cancer pe colon, riscul de cancer pancreatic. Riscurile sunt foarte reale si deriva din folosirea unui aditiv: nitritul de sodiu".

"Le recomand tuturor ca, inainte sa cumpere asa ceva, sa se uite la 2 lucruri: intai sa citeasca eticheta, dupa care sa se uite la pretul per kilogram", a mai spus Andrei Laslau.


Aflati mai multe detalii din materialul de mai jos:
##VIDEO122790##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii