REVOLTATOR. S-a intors la locul de munca dupa terminarea concediului de maternitate, insa angajatorul nu a vrut sa o mai primeasca inapoi

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 06:10

V-ati intors la munca, domnelor, din concediul de maternitate, dar angajatorul, nu vrea sa va mai primeasca?

Dar, dumneavoastra, domnilor, posturile au fost restructurate sau, pur si simplu, ati fost concediati? Fiti atenti ce spune legea! Roxana a lucrat 13 ani pentru o firma, dar a devenit mama acum un an. Bucuria maternitatii i-a adus, insa, o surpriza neplacuta indata ce a decis sa revina din concediul postnatal, la 12 luni de la nastere:

Inainte de 25 august trebuia sa ma intorc din concediu pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

Angajatorul m-a convocat la o intalnire in 20 august in care mi-a inmanat o adresa in care, din motive economice, nu mai puteam fi primita la locul de munca ”. Femeia nu a renuntat atat de usor: „ In ciuda acestei adrese, am decis sa merg la serviciu pana cand se va emite o decizie, fie de reluare a actvitatii, fie de concediere ”.

In cele din urma, a primit si lovitura: „ In data de 1 septembrie mi-au fost inmanate 2 decizii: una de reintegrare in munca si una de concediere.

Cu acordarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare, conform legii
” Legea, insa, e de partea Roxanei.

##VIDEO122854##

Avem legislatie care protejeaza mamele proaspat intoarse la serviciu, un termen de 6 luni, perioada in care angajatorul nu poate dispune in mod legal o concediere ”, explica avocatii. Iar tanara mamica a decis sa mearga pana in panzele albe pentru drepturile ei: „ Am atacat decizia de concediere in instanta ”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Aveti o slujba cu un contract individual de munca? Juristii spun ca angajatorul are obligatii fata de dumneavoastra. Si daca va considerati nedreptatiti, toate aceste acte pot fi atacate in instanta. In cazul in care nu reusiti sa reveniti, totusi, la locul de munca, dar nu din vina dumneavoastra, trebuie sa primiti somaj.

In cazul restructurarii postului, aveti un beneficiu financiar. Aveti grija, caci unii dintre angajatori pot sa va intinda capcane: „ Situatia demisiei sau actul unilateral de vointa. Sau incetarea contractului prin acordul partilor. In acest caz, nu va primi somaj ”, explica tot avocatii. Una peste alta, fiti atenti la ce semnati atunci cand va angajati!