Va mai aduceti aminte de balciurile de pe vremea bunicii? La Rosiorii de Vede, traditia targurile de altadata inca se pastreaza

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 19:36

La zi cu Cruce Rosie in calendar, satenii se dau in tiribombe si targuesc te-miri-ce- de la vata pe bat, maturoaie si ceaune pana la seminte la capacel.

Poza cu maimuta este, insa, ultima fita de la balci! Ca pe vremea lui Ceausescu! La fiecare sarbatoare din calendarul cu sfinti oamenii se gateau in cele mai bune haine si veneau la balci, pentru cateva secunde de distractie. La Rosiorii de vede, in Teleorman, timpul parca a stat in loc. La marginea orasului, la zi cu cruce rosie in calendar, e mare sarbatoare. Cu mic, cu mare, toata fauna orasului da buzna la balci.

E locul la care oamenii se distreaza, se targuiesc si vad ce mai e nou in coltul lor de Romanie.

Balciul anului 2014 e la fel de pestrit ca lumea care se aduna in locul care, la fel cum era odinioara, inca mai e centrul de afaceri si distractie al urbei. Un fel de mall de provincie in care gasesti de toate. De la papuci si lenjerie intima, pana la linguri de lemn, ceaune si oameni care isi cara masa in cap.##VIDEO122957##

Cateva doamne, trecute de prima tinerete, au venit la balci de cum s-a crapat de ziua, exact asa cum facau cu zeci de ani in urma. Scopul e unul cat se poate de precis: sa-si cumpere chiloti.

Pana si spectacolele de circ care faceau deliciul celor mici si-au lasat aici urmasi- pe Lola, o maimutica naturalizata pe plaiuri mioritice.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Dar nu toata lumea vrea poze cu maimuta.

Asa ca am luat-o la pas, printre mese si tarabe, ca sa vedem ce mai vand oltenii. La balciul din Rosiorii de vede se vand pana si seminte la capacel.

N-ar fi balci, insa, daca nu ti-ai astampara setea cu niste bere si nu ti-ai alimenta motorul cu niste mici. Muzica e singura care ne reaminteste ca si aici a patruns modernismul. Nu mai canta pickupul. Petrecaretii o asculta, insa, acum pe Delia, cum rasuna dim mp3-uri.

Chiar si asa, oamenii spun ca balciul de la Rosiorii de Vede inca mai pastreaza din farmecul de altadata.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.