O mare de oameni la inmormantarea mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:38

Lacrimi, smerenie, dar si blocaje de circulatie au marcat slujba de inmormantare a mitropolitului Banatului.

Mai mult, o femeie a lesinat in catedrala exact in momentul in care zecile de ierarhi se rugau pentru sufletul Inalt Prea Sfintitului Nicolae!

Mii de oameni au impartit centrul orasului jumatate intr-o vale a plangerii, jumatate intr-una a rabdarii pentru soferi. Daca afara, jandarmii au disciplinat multimea, la procesiune, in catedrala, inghesuiala prea mare i-a facut rau unei femei.

Din cauza ca echipajul SMURD n-a putut parca ambulanta prea aproape de catedrala, biata femeie a fost luata pe sus cu un scaun. 

Patru oameni au carat-o pana la punctul de prim ajutor
Departe de incidentele lumesti, o mare de inalti ierarhi, unii veniti de peste hotare, monahi, episcopi si mitropoliti au umplut catedrala Mitropolitana. In fruntea lor, a fost Patriarhul Daniel- cel care a si oficiat slujba.

Inalt Prea Sfintitul Nicolae Corneanu, mitropolit al Banatului si cel mai longeviv al ortodoxiei din intreaga lume, n-a vrut sa fie ingropat cu fast.
A lasat vorba celor dragi, ca ultima dorinta, sa fie ingropat intr-un sicriu simplu, de lemn. Vointa i-a fost respectata si alaturi, episcopii i-au asezat mitra episcopala, evanghelia si crucea, toate aurite.

Dincolo de admiratia pe care i-o poarta enoriasii, straiele bisericesti nu l-au ferit deloc pe Nicolae Corneanu de controverse. A fost primul inalt preot ortodox care a recunoscut ca a fost colaborator al Securitatii intre 1950 si 1988.


O prezenta discreta la inmormantare a fost cea a principelui Radu Duda. Si-a luat adio, in tacere, de la Inalt Prea Sfintitul Nicolae care isi va dormi somnul de veci intr-o cripta, sub altarul Catedralei Mitropolitane. In schimb, patriarhul Daniel s-a mai rugat o data la final, din portiera masinii.
##VIDEO123449##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei