Gris cu lapte

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 03 oct 2020, 13:25

Desertul copilariei

 

Gris cu lapte
Desertul copilariei
Ingrediente
4 cani lapte
4 linguri zahar
Vanilie
1 cana gris
Unt cat o nuca
Putina sare
3-4 linguri de zahar pt glazura
Mod de preparare
Puneti laptele la fiert cu zahar si vanilie. Cand lapte clocoteste, turnati incetul cu incetul, sa cada in ploaie, o cana nu prea plina de gris, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase.
Cand grisul incepe sa fiarba din nou, adaugati o bucatica de unt cat o nuca si un praf de sare. Lasati sa fiarba incet, amestecand, aprox 15 minute, pana cand grisul a absorbit tot laptele. Tineti seama ca prin racire compozitia se intareste. Udati un castron cu apa(sau mai multe daca sunt mici), turnati grisul si lasati sa se racesca. Separat, intr-o tigaie mica, ardeti 3 linguri de zahar.
Cum s-a topit, fara sa se innegreasca mult, turnati cateva linguri de apa deasupra si lasati sa fiarba putin pana se formeaza un sirop. Turnati-l peste gris, lasati la frigider macar 2 ore si serviti.

Ingrediente

4 cani lapte
4 linguri zahar
Vanilie
1 cana gris
Unt cat o nuca
Putina sare
3-4 linguri de zahar pt glazura


Mod de preparare

Puneti laptele la fiert cu zahar si vanilie.

Cand lapte clocoteste, turnati incetul cu incetul, sa cada in ploaie, o cana nu prea plina de gris, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Cand grisul incepe sa fiarba din nou, adaugati o bucatica de unt cat o nuca si un praf de sare.
Lasati sa fiarba incet, amestecand, aprox 15 minute, pana cand grisul a absorbit tot laptele. Tineti seama ca prin racire compozitia se intareste.
Udati un castron cu apa (sau mai multe daca sunt mici), turnati grisul si lasati sa se racesca.
Separat, intr-o tigaie mica, ardeti 3 linguri de zahar. Cum s-a topit, fara sa se innegreasca mult, turnati cateva linguri de apa deasupra si lasati sa fiarba putin pana se formeaza un sirop. Turnati-l peste gris, lasati la frigider macar 2 ore si serviti.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.