Ducesa de Cambridge, insarcinata in zece saptamani, afectata de greturi severe

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 03 oct 2020, 11:55

Ducesa de Cambridge este insarcinata in zece saptamani cu cel de-al doilea copil si s-a refugiat la vila parintilor sai din Bucklebury, din cauza greturilor matinale severe de care sufera.

Potrivit sursei citate, Kate (32 de ani) s-a deplasat la casa parintilor sai impreuna cu fiul sau, printul George, si cu dadaca Maria Borallo.

Ducesa a cerut astfel ajutorul mamei sale, Carole Middleton, pentru a putea face fata greturilor severe de care sufera, la fel ca la prima sarcina. Daily Mail noteaza ca cele doua au incercat chiar si tratamente alternative, pe care le-au gasit pe Internet.

"Kate se simte atat de rau ca vrea doar sa stea cu familia sa si sa nu mai fie in atentia publicului.

Ea este extrem de apropiata de Carole, care este o bunica dedicata. Cu ea si cu dadaca, Maria, Kate beneficiaza de tot ajutorul de care are nevoie acum cand nu se simte deloc bine. La Bucklebury este se simte relaxata si in largul ei", a declarat o sursa pentru Mail.

Din cauza faptului ca ducesa nu s-a simtit deloc bine in ultima perioada, ea a fost nevoita sa-si anuleze toate aparitiile publice din urmatoarele doua saptamani.


O alta sursa a declarat: "Sa nu va lasati amagiti de faptul ca ducesa nu este internata in spital. Ea se simte la fel de rau. Diferenta este ca acum doctorii au stiu despre ce este vorba si erau pregatiti din timp. Totusi, pentru ea nu este deloc usor".

Forma severa a greturilor matinale in timpul sarcinii sau hyperemesis gravidarum, boala de care sufera ducesa de Cambridge, sotia printului William, mostenitorul tronului Marii Britanii, afecteaza circa 1,5% dintre gravide, manifestandu-se undeva incepand cu saptamana a patra pana la a zecea de sarcina.


Boala este caracterizata de scadere in greutate, stari de voma greu de controlat, tulburari de ordin electrolitic si de cele mai multe ori impune spitalizarea.

Greata si starile de voma sunt un simptom obisnuit al sarcinii, dar rareori ajung sa fie atat de grave incat sa se instaleze hyperemesis gravidarum. Dar si in formele lor usoare, greata si starile voma pot avea un efect negativ asupra alimentatiei viitoarei mame in timpul sarcinii, afectand astfel si fatul, daca gravida nu reuseste sa se hraneasca corespunzator.
( sursa Mediafax)

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.