IPOTEZA SOCANTA. A ajuns virusul Ebola si in Romania? Autoritatile au descoperit o nava cu refugiati in Marea Neagra

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:41

Este intrebarea la care autoritatile fac eforturi mari sa raspunda, dupa ce o nava cu refugiati a fost interceptata de garda de Coasta, in Marea Neagra.

Zeci de medici i-au asteptat la mal si le-au facut o prima examinare. Iata imaginile acestei desfasurari de forte fara precedent! Gata sa primeasca bolnavi de Ebola, ambulantele asteapta la linie si o armata de autoritati se agita continuu! Sunt pregatiti de ce e mai rau: migrantii despre care nu se stie daca sunt sau nu afectati de febra hemoragica, trebuie preluati si izolati rapid.

Autoritatile sunt intr-o alerta fara precedent: in port nu mai intra nimeni, ba chiar, curiosii sunt tinuti la mare distanta.

Cei care trebuie sa-i primeasca se acopera din cap pana-n picioare in costume speciale. Jandarmilor si politiltilor li se impune sa poarte manusi si masti.

Dupa ore de agitatie, nava problema se apropie de mal! „ Cei peste 70 de transfugi au ajuns, in urma cu cateva momente, in Portul Agigea. Asteapta acum sa intre in acele corturi portocalii pentru un prim examen medical .” Printre zecile de barbati sunt si cateva femei.

Si-au luat copiii cu ele si ii tin strans la piept. Pe mal, trebuie sa ii paseze pe cei mici autoritatilor, pentru control, iar mai departe vor trece prin analize riguroase.

##VIDEO124610##

Ambarcatiunea care are steagul Romaniei arborat ar fi plecat de pe coasta Turciei cu peste 70 de oameni la bord, barbati, femei si copii din Irak, Afganistan si Siria. La 18 mile de Gura Portitei, s-au trezit in plina furtuna.

Doua nave ale Garzii de Coasta au pornit sa-i salveze: „ A fost o operatiune foarte dificila, curenti, vant puternic, pericol sa se rastoarne ”.

Desi tarile din care vin migrantii nu sunt printre cele lovite de monstruoasa epidemie, masurile de siguranta sunt maxime. Migrantii vor fi dusi, rand pe rand, la Spitalul Judetean Constanta, pentru investigatii medicale amanuntite. Daca se dovedeste ca nu reprezinta un pericol, vor fi audiati toti, maine.
Pe tot parcursul investigatiilor, prefectura ii va caza in tabara de copii din Eforie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta