TAXA pe natura. Orice turist care viziteaza Parcul Natural Bucegi va trebui sa plateasca o taxa de 5 lei

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 03 oct 2020, 06:10

Daca aveti de gand sa faceti o drumetie in Parcul Natural Bucegi trebuie sa stiti ca de, astazi, trebuie sa platiti 5 lei.

Tariful se aplica atat turistilor care isi iau rucsacul in spate si merg pe jos pe traseele de munte, cat si celor care urca pe Platoul Bucegi cu telecabina. Cine isi doreste sa viziteze Parcul Natural Bucegi, de azi inainte, trebuie sa scoata din buzunar 5 lei. Nu conteaza ce traseu alege, taxa este aceeasi si se plateste o data pe an cu exceptia copiilor de pana la varsta de 15 ani.

Unde se duc banii din aceasta taxa, ne explica autoritatile:

Avand in vedere valoarea mare a costurilor pentru igienizare, pentru intreţinerea traseelor tematice, pentru intretinerea traseelor turistice in parteneriat cu salvamontul si cu autoritatile locale este necesar sa instituim si acest tarif de vizitare ”.

Gunoaiele lasate de inconstienti la tot pasul pe munte sunt de-a dreptul deranjante pentru cei care vina sa viziteze Sfinxul si Babele.

Unii turistii sunt nemultumiti de noua taxa, mai ales ca, adunata la celelalte costuri de la telecabina- 70 de lei sau de la parcare- 10 lei, formeaza o suma frumusica.

Nu de aceeasi parere sunt si cativa tineri: „Mi se pare minunata ideea este nevoie de bani pentru a intretine tot ce se intampla pe aici”. Taxa se va putea plati fie prin SMS, fie la aparatele speciale de la intrarile principale in rezervatie.

Cine va fi prins pe traseu de reprezentantii Parcului Natural Bucegi fara bilet va plati taxa pe loc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

##VIDEO124685##