Ati fost aici? Lacul Mocearu, COMOARA nedescoperita din judetul Buzau

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 03 oct 2020, 03:30

Urcand pe Valea Slanicului, din Buzau, descoperi peisaje uluitoare, catune imbatranite si drumuri pitoresti, o lume veche, dar, putin cunoscuta pana si oamenilor locului.

Adevarata comoara nedescoperita, salba de monumente ale naturii care ti se dezvaluie aici culmineaza cu Lacul Mocearu, aflat sus, in cununa muntilor. Farmecul locului i-a purtat pe George Mihai si Vlad Ciobanu intr-o calatorie unica. Iar acum va intreaba si pe dumneavoastra: „Ati fost aici?”.

Atat de mari sunt bogatiile din subteranul acestei zone, ca parca n-au mai suportat si au iesit la suprafata. O prima dovada este aceasta minune naturala care iti iese in cale cand mergi pe Valea Slanicului, catre Mocearu.

O rezervatie geologica in suprafata de peste 70 de hectare, practic un munte intreg de sare, care ascunde in pantecele sale si un sistem de pesteri foarte interesant si unul dintre cele mai lungi din Europa. Din pacate insa, nu se poate vizita.

Imaginati-va asta! In mijlocul acestui imens platou de sare si-a facut loc un lac de apa dulce. Apoi, daca nici asta nu-i minune a naturii, Dumnezeu stie ce mai e! Dar, aflam exact despre istoria si legenda lacului de la doamna Geanina:

Se spune despre lacul acesta ca ar fi si fara

fund. Da, legenda asa spune, ca lacul este fara fund, dar, ca orice lac, nu este fara fund. Se spune asta deoarece s-au intamplat multe accidente, au murit multi oameni inecati si doua-trei persoane n-au fost gasite datorita craterelor care sunt subterane, a curentilor care sunt si-a malului care astupa fundul lacului. (…) Zona incepe sa fie cautata si de turistii straini care prefera drumetiile, mersul cu bicicleta. Sunt cateva trasee care fac legatura intre Meledic si Mocearu sau Vulcanii Noroiosi
.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

##VIDEO124848##

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.