ALERTA MAXIMA in tara noastra dupa ce mai multe exemplare de zimbri au MURIT din cauza bolii limbii albastre

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 28 aug 2021, 17:30

Alerta maxima printre zimbrii din tara noastra, dupa ce mai multe exemplare au decedat din cauza bolii limbii albastre!

De teama, ingrijitorii ii tin non stop sub observatie. Lor li s-au alaturat mai multi copii, care au venit sa le sustina moralul zimbrilor cu fructe si muzica. Alerta vine dupa ce mai multi zimbrii din rezervatiile din Hateg si Caras- Severin au murit din cauza bolii denumita limba albastra.

Panicati, ingrijitorii celor peste 40 de zimbrii aflati in Parcul Natural de la Vanatori Neamt ii monitorizeaza permanent: „ Monitorizam populatie de zimbrii aflata in semi libertate.

E o perioada propice pt ca zimbrii vin la tarcul unde le dam de mancare si le furnizam alimente suculente, mere, cartofi. Observatia se face cu ajutorul unui binoclu ”.

In ajutorul ingrijitorilor au sarit si copiii, iubitori de animale! Cu plasele pline cu mere si legume, micutii au luat-o la pas spre rezervatia zimbrilor. Au aflat ca animalele au nevoie de multe vitamine pentru a avea o imunitate ridicata.
Si, ca sa se asigure ca moralul zimbrilor este la cote maxime, copiii le-au si cantat!

Astfel de musafiri sa tot aiba zimbrii din rezervatie! Cum sa nu le creasca moralul cu atatia prieteni zambitori? In ultimele trei saptamani s-au strans peste doua tone de fructe si legume pentru zimbrii din Neamt. Ca sa-i incurajeze, Directia Silvica Neamt ii va premia pe cei care aduc cea mai mare cantitate de hrana pentru uriasii din rezervatie.

##VIDEO124954##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii