Vol-au-vent cu carne de pasare

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 04:43

Un aperitiv rafinat!

 

Vol-au-vent cu carne de pasare
Un aperitiv rafinat
Ingrediente
1 pachet aluat frantuzesc din comert(foietaj)
600 g piept de pui
50 g unt
1 lingura cu varf de faina
100 ml lapte
150 ml smantana
1 lamaie
Sare
Spalati pieptul de pui, puneti-l la fiert in apa cu sare si lasati-l sa se raceasca.
Dezosati carnea si taiati-o cubulete. Topiti untul intr-o craticioara si puneti in el faina. Amestecati repede si subtiati cu lapte si smantana. Potriviti de sare, adaugati zeama de lamaie si lasati sa fiarba cateva minute. Puneti cubuletele de carne in sos si fierbeti totul cam 10 min. Intindeti aluatul frantuzesc intr-o foaie de aprox 2 cm grosime si taiati rondele cu ajutorul unui pahar mare. Puneti rondelele la copt intr-o tava, in cuptorul cald, la foc potrivit.
Cand s-au copt, scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca, taiati un capac si scobiti-le la interior. Umpleti cu sosul alb amestecat cu piept de pui, puneti capacele si serviti-le calde.


Ingrediente


1 pachet aluat frantuzesc din comert(foietaj)
600 g piept de pui
50 g unt
1 lingura cu varf de faina
100 ml lapte
150 ml smantana
1 lamaie
Sare


Mod de preparare

Spalati pieptul de pui, puneti-l la fiert in apa cu sare si lasati-l sa se

raceasca. Dezosati carnea si taiati-o cubulete. Topiti untul intr-o craticioara si puneti in el faina. Amestecati repede si subtiati cu lapte si smantana. Potriviti de sare, adaugati zeama de lamaie si lasati sa fiarba cateva minute.
Puneti cubuletele de carne in sos si fierbeti totul cam 10 min. Intindeti aluatul frantuzesc intr-o foaie de aprox 2 cm grosime si taiati rondele cu ajutorul unui pahar mare.
Puneti rondelele la copt intr-o tava, in cuptorul cald, la foc potrivit.
Cand s-au copt, scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca, taiati un capac si scobiti-le la interior.
Umpleti cu sosul alb amestecat cu piept de pui, puneti capacele si serviti-le calde.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

Taguri:

În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.