Romania, tara lui „iarna nu-i ca vara”, a fost prinsa, din nou, pe picior gresit!

Author: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:48

Autoritatile au picat testul primei ninsori! Problema este ca ce-i mai rau, de-abia urmeaza... Ce se va intampla cand iarna isi intra cu adevarat in drepturi? Incercam sa vedem, imediat!

Sa facem cunostinta cu… Viforel. Il numim asa pentru ca zapada de acum 2 zile a fost doar inclazirea pentru iarna care urmeaza.  Nici bine nu a cazut prima zapada ca Romania s-a si impotmolit. Zapezi vor mai veni, asta e clar. Dar, noi, noi cum ne pregatim?

A fi sau a nu fi. E intrebarea de baza cand vine vorba de metodele de prevenire a inzapezirii. Parazapezile lispesc de pe multe din drumurile cu probeleme.

Cat despre perdelele forestiere de protectie, banuiesc ca nici din aceastea n-ati vazut foarte multe, prin calatoriile dumneavoastra.

Campuri si vieti lasate la mila viscolului. Spre exemplu, in aceasta zona, in urma cu 2 ani, un barbat a murit in masina blocata printre nameti. Parazapezile lipseau atunci, lipsesc si acum!

In fiecare an, cam aceleasi drumuri sunt suflate de viscol si blocate de nameti.

Ca intr-un film prost, insa, iarna ne ia mereu prin suprindere.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Autoritatile nu reactioneaza! Perdelele forestiere de protectie sunt o raritate. Unde mai pui ca, in timp ce iarna ne bate la usa, CNADNR-ul inca nu a semnat un contract de deszapezire pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti! Nu va puneti baza pe autoritati in cazul in care veti ramane blocati in masina, in aceasta iarna! Cel mai bine e sa fiti pregatiti pentru orice.

Echipati masina corespunzator si faceti o verificare la service inainte de a pleca la un drum lung! Pe langa cauciucurile de iarna, luati si un set de lanturi! Nu strica o lopata, o patura si, de ce nu,  apa si alimente.

Meteorologii spun ca vom mai avea parte de ninsori, in decembrie si ianuarie, reduse, insa, din punct de vedere cantitativ. Ceva mai mult va ninge in februarie 2014.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.