Ce faci in weekend? Iata cum te poti distra la sfarsit de saptamana

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:44

Frigul de afara va face sa stati mai mult la caldura casei dumneavoastra? Colega noastra, Ilinca Obadescu, are propuneri de distractie care, cu siguranta, o sa va schimbe planurile!

In credinta populara, anul este impartit in vara si iarna. Daca Sfantul Gheorghe incuie iarna si infrunzeste intreaga natura, Sfantul Dumitru desfrunzeste codrul si usuca toate plantele. Se spune ca, dupa aceasta zi, caldura intra in pamant si gerul incepe sa-si arata coltii. Dar, nimeni nu zice ca odata cu scaderea gradelor, scade si numarul petrecerilor.

Chiar daca o sa cam dardaim de frig, in toata tara, nu va ploua.

Asa ca pregatiti-va o geaca groasa si stati pe afara cat inca nu e ger! De vineri pana duminica, de dimineata pana seara, peste o suta de producatori si gospodari priceputi se aduna in curtea Muzeului National al Taranului Roman.

Gospodinele isi pun sortul si coc painea la cuptorul de lut, infasoara sarmalele si pregatesc de la bors de peste pana la fasole cu ciolan si varza cu costita.
Mancare sa fie, ca pofticiosii vor veni dupa miros. Si ce merge mai bine la masa de toamna decat o bucata zdravana de pastrama stropita cu must si la sfarsit o placinta ca la mama acasa?

La Oradea e weekendul reducerilor! Aici gasiti de toate la pret de super oferta: mancare, imbracaminte si produse de ingrijire corporala! Ne intoarcem in capitala unde, la sfarsit de saptamana, e targ de produse traditionale! Daca vreti sa va umpleti camara e musai sa treceti prin parcul Lumea Copiilor!

Marea unire a bucatelor romanesti are loc, insa, intr-un alt targ bucurestean!
Ardealul, Maramuresul, Bucovina si Muntenia dau mana cu mana si invart in blidele cu bunatati! Nu e ceva la care sa te gandesti si sa nu gasesti aici- de la carnati afumati, muraturi dupa reteta bunicii, dulceturi, prajituri de casa, vinuri alese, paine de casa, zacusca, cascaval si branza de burduf. Burta sa ai si bani in buzunar!

Daca aveti planuri mari de nunta, la Cluj, e raiul mireselor nehotarate in alegerea rochiei albe! E targ de nunti! Vreti sa vedeti concertul renumitului Andre Rieu? Aveti ocazia sa-l ascultati in acelasi timp in Brasov, Satu Mare sau Constanta!


Orchestra nu se va teleporta, ci spectacolul de peste 3 ore va fi proiectat in cinematografe! In schimb, James Blunt, celebrul cantaret britanic, vine in Romania in carne si oase! Urca pe scena, vineri seara.

Sa revenim la artistii nostri! In capitala, vineri seara e concert Directia 5. Iar duminica, Pepe canta intr o berarie din parcul Herastrau! Vreti mai multa adrenalina? Va invit la squash! Se joaca la perete, in viteza si cu strategie.
Sportul a fost inventat in Anglia, acum 200 de ani, in Romania a aparut de cativa ani. Dar amatorii alergatului dupa minge recupereaza terenul pierdut. Mai nou avem si-un campionat la Pitesti, de vineri pana duminica!

Distractia de top in weekendul acesta ramane, insa, Halloweenul. De o saptamana intrega se fac pregatiri, asa ca vor fi sute de petreceri de speriat! Costumati-va si iesiti in cluburi sau baruri, aici sigur nu va plictisiti!

Daca optati pentru o seara plina de romantism, atunci dati fuga la cinema.
E premiera filmului "Dragoste si Design". O productie americana in care joaca romanca noastra, Giulia Nahmany!

Acestea au fost recomandarile mele, numai bune, ca sa va mearga la suflet. Sunt Ilinca Obadescu, ne vedem saptamana viitoare. Pana atunci, weekend placut!
##VIDEO125930##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei