Romanii din DIASPORA au venit la vot in numar RECORD. Au stat ore in sir la cozi infernale!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 28 aug 2021, 11:35

Romanii din diaspora au venit, in numar record, sa voteze, insa, multi n-au mai reusit, desi au stat ore in sir la cozi infernale. Imaginile vorbesc de la sine!

Este revoltator ce s-a intamplat in strainatate, cu romanii care au dorit sa voteze pentru viitorul presedinte al Romaniei! In Italia, oamenii veniti intr-un numar extrem de mare la sectiile de votare au stat pana tarziu in noapte pentru a pune stampila candidatul preferat, numai ca multi dintre ei nu au mai apucat.

La sectiile de votare din Torino, Roma si Bolognia a fost imbulzeala inca de la primele ore ale diminetii! Cei care au reusit sa voteze chiar si dupa sase ore de stat la rand s-au considerat victoriosi! Revoltati de modul in care decurge procesul de votare,

oamenii au ramas la rand.

Cu nervi de otel si haine groase s-au inarmat si romanii din Londra, Paris si Chisinau. In Londra, enervati la culme ca nu-si pot exercita dreptul de a vota, romanii au huiduit in plina strada. Ca sa arate umilinta de care au avut parte, romanii din Anglia au filmat cozile care s-au intins pe mai multe sute de metri.

Toate imaginile surprinse de romanii din Anglia, veniti sa voteze, arata cozile infernale care s-au format in fata sectiilor de votare.

Dezamagire a fost si la Chisinau! Si la Paris, romanii si-au pierdut rabdarea si au protestat in fata ambasadei. Oamenii nu intelegeau de ce nici dupa mai multe ore de asteptat nu pot ajunge la urne! Nu doar in interiorul sectiilor de votare a fost imbulzeala! Priviti cati romani au asteptat in strada sa puna stampila pe un candidat care sa-i reprezinte in functia de presedinte.

##VIDEO126110##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cele mai multe probleme au fost la Ambasada de la Paris, unde a fost

nevoie de interventia autoritatilor franceze pentru ca spiritele sa se calmeze. Cu doar cateva minute inainte de inchiderea urnelor, sute de romani asteaptau, inca, sa puna stampila pe buletinul de vot. Multi dintre ei au intrat cu forta in incinta Ambasadei, in speranta ca vor fi lasati sa voteze. Romanii au parasit sectia, enervati la culme, dupa ce au semnat o petitie prin care acuzau faptul ca le-au fost incalcate drepturile.

Premierul Victor Ponta a spus ca numarul sectiilor de votare din strainatate a fost egal cu cel de la alegerile din 2009: „ Spre desosebire de 2009, prin masurile luate de institutiile statului, de data aceasta, nu se mai fraudeaza votul. In 2009, s-a furat in dispora. Acum, vedeti, la Paris, daca nu se fraudeaza, se face coada.

Potrivit legii, Ministerul de Externe trebuie sa asigure completarea birourilor sectiilor de votare in cazul in care numarul lor este insuficient.

Pe de alta parte, Ministerul roman de Externe transmite romanilor sa dea dovada de intelegere si respect fata de deciziile autoritatii electorale din Romania precum si fata de normele locale ale statului in care se afla.

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.