O demisie, medici si asistente sanctionate in cazul GRAVIDEI care a nascut in taxi dupa ce a fost trimisa pe drumuri de Maternitatea din Ploiesti

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:45

Nimic, insa, din toate acestea nu mai poate reda viata copilului nascut intr-o masina de taxi, pe marginea drumului.

Femeia care se chinuise atat timp sa ramana, din nou, insarcinata, traieste, acum, o drama de neimaginat! Va avertizam ca urmeaza imagini si marturii care va pot afecat emotional! „ Ii alesesem nume, ii alesesem un nume frumos pentru noi, Carla Maria.(…) Am nascut in taxi, n-a avut cine sa ma ajute. (…) Doamna asistenta mi-a garantat mie, „Va garantez suta la suta ca nu se intampla nimic, cel putin 3 ore! ”, povesteste biata mama care nu s-a putu bucura de copilul ei.

Si, totusi, nenorocirea s-a intamplat. Cei care ar fi trebuit sa o ajute pe aceasta femeie sa aduca pe lume fetita mult dorita, i-au luat si ultima speranta si i-au condamnat bebelusul la moarte, inainte de a se fi nascut. „ Eu am ascultat de medici. Cand medicul iti spune, „Du-te acolo ca sa iti traiasca copilul!”, eu gandesc ca orice om, pe pamantul acesta, se duce unde il trimite un medic ”.

Femeia este, inca, socata. Nu va uita niciodata ziua in care a nascut pe marginea drumului, ca un caine, trimisa cu taxiul de la maternitatea din Ploiesti la Bucuresti: „ Ma gandesc ca, daca ar fi intarziat ambulanta aici si ramaneam si nasteam intr-un dispensar din comuna, e cel de la noi, de aici, poate aveam sanse, pentru ca exista macar un cadru medical, langa mine ”.

Ministerul Sanatatii a sesizat Parchetul Tribunalului Prahova, in acest caz, si a stabilit ca nou-nascutul putea sa traiasca daca mama ramanea internata la Ploiesti si nu era trimisa pe drumuri, de catre medicii de aici.

Obligatia primordiala a medicului era aceea de a realiza manevrele terapeutice de urgenta necesare pentru stabilizarea pacientei si pentru asigurarea conditiilor medicale minime pentru transport. Consideram ca, in baza documentelor prezentate si a declaratiilor anexate la prezentul raport, daca s-ar fi incercat rezolvarea cazului in cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti, exista posibilitatea supravietuirii nou-nascutului ” (Ministerul Sarnatatii)

##VIDEO126153##

Seful Maternitatii Ploiesti a demisionat, in urma scandalului, dar, ancheta abia s-a deschis: „ Probabil ca vor mai fi sanctionate si alte persoane, respectiv, medicul care a fost in ziua respectiva, de serviciu, asistenta ”. Din raportul ministerului reiese ca pe fisa de la camera de garda a femeii nu exista acceptul in scris al acesteia si nici parafa medicului curant, privind transferul interclinic catre o alta unitate medicala din Capitala.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Culmea! Chiar in ziua in care biata femeie era trimisa cu taximetrul de la Ploiesti la Bucuresti, Ministrul Sanatatii era in maternitate ca sa inaugureze trei linii de garda. Nicolae Banicioiu declara ca gravida ar fi putut sa fie monitorizata aici.

Femeia, care mai are, acasa, un baiat de 16 ani, s-a chinuit mult ca sa ramana insarcinata.

A facut si tratamente de fertilizare. Carla Maria urma sa fie un copil mult dorit. Bucuria a fost atat de mare, incat mama a facut un jurnal dedicat fetitei pe care urma sa o nasca: „ Este caietul in care am scris, un fel de jurnal de cand am aflat ca sunt insarcinata, prima ei ecografie…

Va fi jurnalul pe care il va pastra pentru totdeauna. Acolo si-a asternut toate gandurile ei de mama. Si tot acolo i-a scris micutei Carla cat de mult o asteapta sa vina pe lume. Printre foi este zarita si ultima fotografie cu bebelusul: o ecografie si un mesaj pentru Carla.