Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului, SALTAT de mascati. Acuzatiile sunt grave: MITA de 1 milion de euro!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 02 oct 2020, 09:10

Va spunem atat, este vorba despre o mita de 1 milion de euro, iar personajul central este unul dintre cei mai vechi primari in functie.

Desfasurare uluitoare de forte. Zeci de mascati si jandarmi au descins in 18 locatii. Probabil ca l-ati recunoscut deja pe Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului, care din 1992 detine aceasta functie. In cei 22 de ani de mandate sucesive, primarul a reusit sa nu calce pragul DNA ului. Pana astazi, cand zeci de mascati si jandarmi au decins prima data la el acasa.

Apoi la primarie, iar in cele din urma, la DNA Bucuresti.

Procurorii spun ca atribuirea unui contract de transport in comun unei anumite firme, l-a adus pe primar in aceasta situatie. Contractual ar fi prevazut ca in schimba unei subventii de peste 56 de milioane de lei, firma trebuia sa asigure 80 de autobuze pentru transportul in comun, spun procurorii. Doar ca ar fi existat o problema.

In schimbul acestei mici afaceri, primarul ar fi primit mita de un million de euro, in acesti bani, fiind inclusi si un apartament intr-un complex residential din Bucuresti pentru fiica acestuia.

Potrivit declaratiei de avere din iulie 2013, Tudor Pendiuc are doua apartamente in Pitesti impreuna cu sotia sa si o casa in suprafata de 712 metri patrati, construita in anul 2005.

Tot impreuna cu sotia, edilul mai are o casa de 60 de metri patrati in comuna Salcia judetul Teleorman, doua terenuri agricole, 2.064 de metri patrati de vii, livezi ,teren arabil, curti si constructii. Are si doua conturi de 22.095
de lei si 5.069 de euro si un depozit bancar de 16.390 de lei, dar si un credit de 9.500 de euro contractat in 2010 si scadent in 2014. Din activitatea de primar Pendiuc a castigat 52.433 de lei, iar sotia acestuia, Gabriela Pendiuc, a obtinut 36.270 de lei ca director la Scoala Populara de Arte si Meserii. Este la al saselea mandat de primar.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

##VIDEO126396##

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.