Zeci de intrebari fara niciun raspuns in cazul tanarului din Segarcea care a murit de SIDA. Cati alti tineri ar putea fi si ei infectati?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 02 oct 2020, 07:55

O moarte si zeci de intrebari, in cazul tanarului bolnav de SIDA, din Segarcea. Nici acum nu se stie clar cati alti tineri sunt infectati si cate dintre fostele iubite ale baiatului si-au facut testul HIV.

Autoritatile, inca, investigheaza si in oras nimeni nu mai scoate o vorba despre asta. Moartea lui Daniel Secu, tanarul infectat cu HIV, a pus pe jar orasul Segarcea. Pana la aceasta tragedie, multi auzisera de SIDA, dar, nimeni nu se astepta ca, tocmai aici, sa izbucneasca un asemenea scandal. Acum doua saptamani, autoritatile se dadeau de ceasul mortii:

Suntem intr-adevar intr-o situatie foarte delicata”, spune primarul.

Tot atunci, edilul vorbea despre posibilitatea ca zeci de tineri sa fie infectati cu HIV: „ Se constata, la ora actuala, ca ar fi avut relatii sexuale cu anumite fete, ca ar fi avut colegi, baietii, care ar fi in aceeasi situatie ca el ”.

Timpul a trecut si, odata cu el, si panica. Acum, pana si primarul s-a linistit: „ Este totul eronat in ceea ce priveste numerul de bolnavi.

Unii spun asa, altii spun asa, ca si aia a fost fata mare sau nu a fost fata mare. Noi nu stim decat un singur caz
”.

Pe strazi, oamenii nu par sa fi auzit vreodata ca in orasul lor e posibil ca multe persoane sa aiba SIDA. Subiectul parca nu mai sperie pe nimeni. Localnicii, insa, stiu altceva, ca in oras, tanarul bolnav de SIDA era un mare crai.

Cunoscutii vorbesc pe la colturi ca nu era zi in care baiatul sa nu se afiseze cu o alta fata.

Autoritatile inca ancheteaza, iar reprezentantii Directiei de Sanatatea Publica, aduna date. Oare cati tineri din Segarcea ar putea fi purtatori ai virusului? Testele sunt voluntare, asa ca nimeni nu poate fi obligat sa mearga la medic. In acelasi timp, rezultatele sunt confidentiale. Pana acum, la spitalul din Segarcea, numai 12 tineri si-a facut testul HIV.

##VIDEO126469##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Multe intrebari, putine raspunsuri. Prietenii tanarului spun ca nu stiau de boala lui. Altii sustin ca nu era un secret pentru nimeni faptul ca Daniel fusese diagnosticat cu SIDA, la varsta de 3 ani. Care este, pana la urma, adevarul? E o alta intrebare fara raspuns. Cert este ca medicul de familie stia despre cazul tanarului si acum e anchetat.

Gura lumii spune ca si baiatul ar fi raspandit cu buna stiinta boala, chiar in casa in care locuia impreuna cu mama sa.

Ce se stie cu certitudine, pana acum, este ca boala este confirmata in cazul a doua tinere. Ambele, foste prietene ale baiatului. Una dintre ele este in stare destul de grava, iar cealalta este studenta in Craiova. Din pacate, se pare ca nu ar fi singurele.



In mod normal, transmiterea cu intentie a HIV se pedepseste cu inchisoare pana la 10 ani, transmiterea din culpa, cu o pedeapsa intre 6 luni si 3 ani, iar complicitatea, cu aceeasi pedeapsa ca autorul. Pana acum, nimeni nu a depus nicio plangere la politia din Segarcea.

 

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.