Gigi Becali a terminat de scris prima carte in inchisoare!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:03

A fost politician, patron, dar, de azi, intra in randul… scriitorilor!

Din celula întunecata, de la Poarta Alba, iese la lumina prima carte semnata de  Gigi Becali! Nici prin gand nu va trece cui i-a daruit primul exemplar si cui i se destainuie razboinicul luminii de dupa gratii.

De cand cu voia magistratilor si a Domnului, a ajuns dupa gratii, Gigi pare ca s-a mai linistit... Si incearca sa-si spele pacatele in cainta si rugaciune.

Latifundiarul a lasat ziarele si a pus mana pe biblie, ca un adevarat rob al lui Dumnezeu.

Si cum in inchisoare ziua e mai lunga si gandurile mai limpezi, dupa modelul altor detinuti, Gigi s-a apucat si de scris. Asa a  publicat prima carte, de 175 de pagini: „Cu dragoste crestineasca  pentru Steliana, sora in Hristos, femeie puternica si prieten de nadejde, care mi-a alinat o parte din suferinta in temnita, prin curajul ei. In celula, langa mine fiind Steliana”.

Nu si-a asternut pe hartie experientele traite in spatele gratiilor.

A ales sa scrie despre credinta si pelerinajele pe care le-a facut de-a lungul anilor pe Muntele Athos!  Iar cand si-a vazut cartea scoasa din tiparnita si-a chemat o veche prietena la penitenciar! Pe Steliana Miron, senatoarea pe care a cunoscut-o in 2012, cand era ales deputat in Parlamentul Romaniei.

Intre Gigi Becali si Steliana Miron s-a nascut o prietenie adevarata, dupa ce patronul Stelei a ajuns in spatele gratiilor.

Daca ceilalti colegi de parlament l-au dat uitarii, senatoarea i-a fost alaturi si la greu. L-a vizitat la penitenciar de cate ori s-a putut. Iar acum Gigi Becali a chemat-o sa ii ofere  un exemplar din cartea sa!

„Era fericit pentru ca a scos prima lui carte, care se numeste „Muntele Athos, patria ortodoxiei”. O carte care, prin titlu, sugereaza foarte multe, fiind despre credinta si experienta lui pe muntele Athos ”, ne-a spus senatoarea.


In spatele gratiilor, din biroul mic pe care si l-a creat intr-un colt de celula, printre icoane, Gigi Becali se destanuie:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Timpul petrecut in temnita a fost, cu siguranta, cel mai pretios si folositor din viata mea. Aceasta pentru ca, astfel, am cunoscut drumul mantuirii pe care, desi credeam ca il stiu, nu il cunosteam nicidecum.

In temnita, am fost mai aproape de Hristos si asta este totul. Caci, ce conteaza un an sau doi cand ai in fata vesnicia?”.

Steliana Miron spune despre Gigi Becali ca temnita l-a transformat in alt om: „S-a schimbat! Nu mai este omul avid dupa publicitate, incearca sa isi petreaca timpul liber alaturi de familie si e un lucru bun ca nu il mai intereseaza politica.”
Becali este abia la inceputul carierei de scriitor.

Dar, se pare ca l-a cuprins febrea creatiei literare pentru ca planuieste sa mai scrie doua carti: una despre echipa Steaua si alta despre experientele sale politice! Din celula, fostul parlamentar isi dezvaluie, prin intermediul senatoarei, dorinta cea mai mare: „se pregateste pentru sarbatorile de iarna. Si-ar dori foarte mult sa petreaca sarbatorile alaturi de familie.”

Dorinta, cu greu, i-ar putea fi indeplinita. Gigi Becali ar putea iesi din inchisoare in luna februarie a anului viitor. Pana una-alta, insa, cartea scrisa ii aduce o reducere a pedepsei cu 30 de zile.