SCANDAL la sectiile de votare din strainatate. Romanii din diaspora au stat din nou la cozi uriase!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:47

Votul in strainatate a fost, si de aceasta data, unul cu scantei. Romanii au stat la cozi imense pentru a ajunge in cabina de vot si asta i-a infuriat si pe cei din tara.

Dupa ce s-au inchis urnele s-a dezlantuit haosul in multe capitale europene! A fost o mobilizare fara precedent la sectiile de votare din strainatate. Biroul Electoral Central a anuntat ca la sectiile din afara Romaniei aproape 400 000 de romani au votat duminica, mai mult decat dublu fata de turul intai. Aglomeratia de la ambasadele Romaniei s-a transformat rapid in adevarate proteste fata de organizatorii alegerilor.

Romanii aflati in fata consulatului Romaniei din Torino au fost imprastiati de fortele de ordine italiene.

S-au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe oamenii care ar fi vrut sa voteze. In Italia, au votat cei mai multi romani din diaspora, aproape un sfert din total. Insa, mii de oameni n-au apucat sa-si stampileze votul pana la ora 21.00 cand sectiile de votare au fost inchise.

Situatie asemanatoare a fost si la Paris, unde au fost cozi imense cu romanii care aveau de gand sa voteze.

Datele oficiale spun ca, in Franta, au votat putin peste 16 000 de oameni pana la inchiderea urnelor. Numai ca, intre timp, scutierii francezi au venit sa evacueze zona. Si aici, romanii au fost alungati cu gaze lacrimogene.

##VIDEO127077##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Sutele de oameni au primit replica dura a fortelor de ordine franceze.

Si in Germania romanii au format cozi infernale la urne. Imaginile inregistrate de un amator in Munchen arata sutele de oameni care stau la rand in speranta ca vor apuca sa puna stampila pe buletinul de vot. Organizarea defectuoasa a votului in strainatate i-a mobilizat si pe cei din tara.

Peste o mie de banateni au iesit in Piata Victoriei din centrul orasului in semn de protest impotriva modului in care au fost organizate alegerile in diaspora in turul al doilea.

Protestatarii au format, simbolic, un rand care s-a intins pe cateva sute de metri pentru a-si exprima solidaritatea fata de romanii care stateau la cozi in strainatate.

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.