CUTREMUR la DIICOT! Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, RETINUTA de procurorii DNA

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:48

Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a fost retinuta de procurorii DNA aseara, tarziu.

Ea este acuzata de abuz in serviciu si, astazi, vom afla daca magistratii vor aproba propunerea de arestare preventiva. Faptele de care este suspectata Alina Bica au fost savarsite in urma cu 3 ani, spun surse judiciare citate de Mediafax. Atunci, sefa DIICOT facea parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Aceleasi surse spun ca ea a fost implicata in acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat in capitala.

Practic, Alina Bica este acuzata ca, in mod indirect si voalat, ar fi sugerat celorlalti membri ai comisiei sa aprobe dosarul de despagubire al omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocos, afirma sursele judiciare. Bica ar fi lasat de inteles ca documentatia din dosar era corecta, astfel ca puteau semna fara grija.

Dupa ce acest dosar a fost aprobat, Alina Bica ar fi primit, prin interpusi, un teren in comuna Snagov, care a fost vandut imediat.

Sursele citate mai spun ca o parte din banii obtinuti astfel ar fi ajuns la Dorin Cocos. In acelasi dosar, procurorii i-au mai retinut pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan, care, alaturi de Bica, au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP. Peste 62 de milioane de euro ar fi prejudiciul calculat de procurori in acest caz.

##VIDEO127430##

Imediat dupa decizia DNA de aseara in privinta retinerii Alinei Bica, au aparut si reactiile.

Procurorul general Tiberiu Nitu a precizat ca faptele pentru care a fost retinuta Alina Bica sunt grave, dar nu au fost savarsite in timpul exercitarii functiei de procuror sau de sef al DIICOT. In plus, Nitu a spus ca daca aceasta nu demisioneaza, va solicita revocarea ei din functie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Alina Bica a fost, recent, in atentia publica, inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Ea a aparut, atunci, intr-o serie de fotografii alaturi de Elena Udrea, la Paris. Pozele arata si cateva facturi achitate de Alina Bica pentru serviciile hoteliere in luna februarie a acestui an.

Intre timp, site-ul care a publicat fotografiile a fost sters, iar pozele nu mai pot fi accesate. Alina Bica este sefa DIICOT din mai anul trecut, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.