IN CATUSE. Alina Bica, procuror sef al DIICOT, ACUZATA de fapte grave de coruptie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:48

Cutremur in justitia romana! Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica este acuzata de colegii de la DNA de fapte grave de coruptie.

Chiar in aceste momente judecatorii de la Inalta Curte decid daca ii dau sau nu mandate de arestare. Premiera in justitia romana. Seful procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de criminalitate organizata si Terorism se afla in fata judecatorilor pentru a da socoteala pentru presupuse fapte de coruptie.

Este suspectata de savarsirea unor infractiuni de coruptie, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Desi, in prima faza, procurorii obtinusera de la CSM doar aviz pentru arestul la domiciliu, in aceasta dimineata, au revenit cu probe zdrobitoare si au obtinut aviz pentru arestarea preventiva.

Procurorii DNA spun ca, in perioada in care ar fi fost secretar de stat, dar si membru in comisia pentru stabilirea despagubirilor in ANRP, seful DIICOT ar fi calcat pe bec. Mai exact, alaturi de alti doi colegi din Comisia respectiva, ar fi supraevaluat un teren, cauzand un prejudiciu statului roman de peste 62 de milioane de euro. De acesti bani s-ar fi bucurat un om de afaceri, apropiat al lui Dorin Cocos si al Elenei Udrea.



##VIDEO127455##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

In acest scandal fara precedent este implicat si un deputat: Marko Attila. Acesta ar fi facut si el parte din comisia de despagubiri din care a facut parte si Alina Bica, spun procurorii DNA, care cer si aviz pentru arestarea sa. Iar suprizele nu se termina aici.

Or fi si alti alesi sau nu, inca nu stim.

Cert este ca numai ieri aceiasi procurori anticoruptie au cerut arestarea a trei parlamenteri: Ioan Adam, Mircea Rosca si Ion Dinita. Pentru primii doi anchetatorii au si obtinut mandate de arestare, pentru Ion Dinita, doar control judiciar. Venit in libertate, Ioan Adam, a fost asteptat la iesirea din sala de judecata de catre politisti.